Vaccinul Moderna, ce se întâmplă dacă România îl primește. Explicații Valeriu Gheorghiță

Florina Pop |
Data publicării:
Imunizare
Imunizare

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a făcut vineri, 18 decembrie, declarații despre situația în care în România va ajunge vaccinul Moderna.

Vaccinul Moderna, dezvoltat în SUA, ar putea primio autorizație de punere pe piață la începutul lunii ianuarie 2021. 

”Capacitatea de stocare este una cât se poate de bună, având în vedere că se stochează la - 20 de grade şi acest tip de vaccin are stabilitate 30 de zile la o temperatură obişnuită, între + 2 - +8 grade. Deci, pentru celelalte tipuri de vaccinuri, lanţul de stocare şi de distribuţie este mult mai uşor de realizat. Cea mai mare provocare, nu doar pentru România, cât şi pentru celelalte ţări a fost legat de acest lanţ la - 80 de grade”, a declarat medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, potrivit site-ului Guvernului.

Legat de alte două vaccinuri care ar putea ieși în câteva săptămâni pe piață - Johnson and Johnson, Oxford-AstraZeneca - , medicul Gheorghiță precizează că acestea sunt ”în momentul acesta, în perioada de "rollover", adică în evaluare continuă”, iar abia după ”după finalizarea studiilor își vor depune documentația necesară pentru a fi evaluată în vederea obținerii autorizării condiționate de punere pe piață”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel