Medicul Valeriu Gheorghiță: dozele de vaccin anti-COVID ar putea fi transportate cu avioanele

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID, a declarat că 10.000 de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România până la sfârșitul anului.

Medicul Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a afirmat vineri, 18 decembrie, că acele șase centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva infecției COVID nu au fost alese întâmplător, ci deoarece orașele dispun de aeroport. Acesta a mai precizat că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", principalul centru de stocare a vaccinului, are o capacitate de 1,5 milioane de doze. Fiecare dintre centrele regionale desemnate pentru depozitarea vaccinului anti-COVID: între 150.000 şi 200.000 de doze.

Pe platforma guvernamentală gândită pentru vaccinarea anti-COVID se arată că se lucrează la terminarea pregătirilor de tip logistic şi medical pentru recepţionarea vaccinului produs de companiile BioNTech şi Pfizer.

"Este foarte probabil să fie folosite, atunci când vom avea o cantitate mare de vaccinuri, chiar avioanele din dotarea Ministerului Apărării Naţionale, avioanele Spartan, care pot într-un timp scurt să asigure distribuirea vaccinurilor în cele şase centre regionale. Nu întâmplător au fost alese centre regionale care au aeroport, tocmai pentru a avea la îndemână această posibilitate", afirmă Valeriu Gheorghiță.

Oficialii mai precizează că 10.000 de doze de vaccin vor ajunge în România până la sfârşitul anului și vor fi alocate pentru imunizarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel