Vaccinul anti-COVID Pfizer-BioNTech, autorizat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani

Adisa Codruț / 30 oct 2021 / 12:28
Vaccinare
Vaccinare

SUA a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii între 5 și 11 ani.

Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID anunță că oficialii americani au aprobat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

”SUA: Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Important: Eficacitate - Răspunsul imun la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost comparabil cu cel al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. În plus, s-a constatat că vaccinul este eficient în 90,7% în prevenirea COVID-19 la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani. Siguranță - Siguranța vaccinului a fost studiată la aproximativ 3.100 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul și nu au fost detectate efecte secundare grave în studiu.

Administrare - Schema de vaccinare primară pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani cuprinde două doze, la distanță de 3 săptămâni, dar este o doză mai mică (10 micrograme) decât cea utilizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (30 micrograme). Comunicat FDA: https://www.fda.gov/.../fda-authorizes-pfizer-biontech...”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.

Despre aprobarea vaccinului anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani scrie și medicul cardiolog vasi rădulescu pe rețelele sociale:

”Vești grozave! FDA a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 5-11 ani! Așteptăm curând și aprobarea EMA pentru Europa. Vaccinul se va face în 2 doze, cu rapelul la 21 de zile. Ca la adulți. Doza este una specială, mai mică. Eficiență excelentă, aproape 91% protecție pe infectare. Nu au fost semnalate efecte adverse grave în studiu.Vă aduc aminte că pentru vârstele 12-18 ani avem deja aprobare. Se face cu ARNm. Am publicat și studiul despre miocardită, să limpezim lucrurile. E la mine prin postări”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy