Vaccinul anti-COVID Pfizer-BioNTech, autorizat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

SUA a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii între 5 și 11 ani.

Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID anunță că oficialii americani au aprobat utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

”SUA: Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Important: Eficacitate - Răspunsul imun la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost comparabil cu cel al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. În plus, s-a constatat că vaccinul este eficient în 90,7% în prevenirea COVID-19 la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani. Siguranță - Siguranța vaccinului a fost studiată la aproximativ 3.100 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul și nu au fost detectate efecte secundare grave în studiu.

Administrare - Schema de vaccinare primară pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani cuprinde două doze, la distanță de 3 săptămâni, dar este o doză mai mică (10 micrograme) decât cea utilizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (30 micrograme). Comunicat FDA: https://www.fda.gov/.../fda-authorizes-pfizer-biontech...”, se arată pe Facebook Ro Vaccinare.

Despre aprobarea vaccinului anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani scrie și medicul cardiolog vasi rădulescu pe rețelele sociale:

”Vești grozave! FDA a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 5-11 ani! Așteptăm curând și aprobarea EMA pentru Europa. Vaccinul se va face în 2 doze, cu rapelul la 21 de zile. Ca la adulți. Doza este una specială, mai mică. Eficiență excelentă, aproape 91% protecție pe infectare. Nu au fost semnalate efecte adverse grave în studiu.Vă aduc aminte că pentru vârstele 12-18 ani avem deja aprobare. Se face cu ARNm. Am publicat și studiul despre miocardită, să limpezim lucrurile. E la mine prin postări”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel