Val Vâlcu: Lupta anti-COVID în România se duce cu adeverința

Adisa Codruț |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Jurnalistul Val Vâlcu susține, într-un editorial, că autoritățile nu iau măsurile adecvate pentru a împiedica răspândirea COVID-19 în școli. 

Într-o opinie publicată pe DC News, jurnalistul Val Vâcu afirmă că autoritățile se acoperă ”cu hârtii, creează noi probleme și facilitează răspândirea virusului” în loc să împiedice răspândirea lui.

”Declarația pe proprie răspundere a părinților este la fel de utilă sau mai degrabă la fel de inutilă ca declarația pe proprie răspundere din timpul stării de urgență. Doar că profesorii vor trebui să arhiveze circa 3 milioane de foi de hârtie, unele posibil contaminate. Poate că riscul nu e mare, dar beneficiul este zero: declari că micuțul nu a fost bolnav în ultimele 14 zile, dar la ce folosește asta în viitor, în restul celor 120 de zile de școală? Iar acest artificiu birocratic ridică și alte probleme.

Intenția a fost ca părinții să fie responsabilizați, să nu lase la școală un elev cu semne ale unei infecții respiratorii. Însă, a obliga la completarea unei declarații în fiecare zi de școală ar fi supus la un efort considerabil atât familiile, cât și dascălii. Printează sau scrie zilnic o declarație, ai grijă să nu o uite acasă copilul, arhivează sute de milioane de astfel de documente...”, scrie acesta.

Întreaga sa opinie o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel