Valeriu Gheorghiță: ne dorim să crească progresiv vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță
Dr Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, spune că se dorește ca vaccinarea anti-COVID să se facă majoritar în cabinetele medicilor de familie.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat joi, 17 februarie, că se dorește ca imunizarea anti-COVID să crească în cabinetele medicilor de familie, chiar să se facă acolo cu predominanță față de centrele de vaccinare.

”Continuă activitatea de vaccinare în cabinetele medicilor de familie și ne dorim să crească progresiv această activitate încât să se facă tranziția de la vaccinarea majoritar în centrele de vaccinare la vaccinare cu predominanță în cabinetele de medicină de familie.

Sunt în momentul de față 3.174 de cabinete de medicină de familie care ua activități de vaccinare, de multe ori într-un singur cabinet sunt mai mulți medici care funcționează pe schimburi. Practic, numărul de medici de familie este ușor mai crescut.

Și sunt peste 1.095.000 de persoane vaccinate în cabinetele medicilor de familie”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă de joi, 17 februarie.

Bilanț COVID joi, 17 februarie:

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.374 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.073 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.914 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 17 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.629.090 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 97.307 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

2.215.462 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi,951 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 62.188 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.02.2022 (10:00) – 17.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 125 de decese (61 bărbați și 64 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iași, Ilfov, Maramureş, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel