Vasile Dîncu este în izolare, confirmat a doua oară cu COVID

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vasile Dîncu / Foto Facebook
Vasile Dîncu / Foto Facebook

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, este în izolare.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a anunțat, joi dimineață, că este în izolare, fiind confirmat pentru a doua oară cu SARS-CoV-2.

„Se spune că marile întâlniri ale vieții sunt cele neplanificate. Nu se aplică, însă, tuturor întâlnirilor, cu atât mai puțin celor pe care le avem cu virusul care ne bântuie viețile de aproape 2 ani. L-am întâlnit, ieri, pentru a doua oară, dar nici de data aceasta nu m-a impresionat. Sper, așadar, că aceasta va fi ultima noastră întâlnire”, a scris Vasile Dîncu pe contul de Facebook.

Ministrul Apărării Naționale a mai spus că nu are simptome și că se simte „foarte bine”. 

„Începând de miercuri, sunt în izolare. Îmi exercit toate îndatoririle profesionale de la distanță, am suspendat doar întâlnirile față în față și audiențele. Nu am simptome, mă simt foarte bine și sunt nerăbdător să revin alături de colegii mei din Ministerul Apărării Naționale și din Guvernul României”, a mai transmis Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

 

Citește pe DC Medical: Evoluția pandemiei în România. Alexandru Rafila, în ședința de Guvern: Două elemente ne încurajează!

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, 2 februarie, că, în ceea ce privește evoluția pandemiei în țara noastră, există două elemente ce oferă motive de optimism.

„Sigur că situația rămâne preocupantă, dar două elemente ne încurajează! În primul rând, numărul de persoane infectate care sunt internate în spital nu a crescut foarte mult. Ieri (n.r. marți, 1 februarie) au fost doar 200 de cazuri internate în spital, la cele 40.000 de persoane infectate. Astăzi, la 36.000 de persoane infectate, circa 450 au fost internate în spital, iar creșterile la terapie intensivă nu sunt mari, în jur de 30-40 de cazuri pe zi, ceea ce în mod evident nu pune probleme în asigurarea asistenței medicale”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a mai spus că sistemul sanitar este pregătit să facă față situației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel