Virozele îi țin pe elevii sibieni acasă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Virozele îi țin acasă pe elevii de la două școli din județul Sibiu. Peste 2.500 de școlari sunt diagnosticați cu viroze.

Viroze, elevi. Cursurile sunt suspendate parţial la o şcoală gimnazială din municipiul Sibiu şi la Liceul "Gustav Gundisch" din oraşul Cisnădie, la nivelul judeţului Sibiu peste 2.500 de elevi fiind diagnosticaţi cu viroze, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) remis joi.

"La nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 114 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, şi 2.568 de cazuri de viroză. Cursurile sunt suspendate la clasele a IV-a B şi a VI-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu în zilele de 13 şi 14 februarie 2020, iar în zilele 13-17.02.2020 cursurile sunt suspendate şi la clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu şi la clasa a VIII-a A de la Liceul Teoretic 'Gustav Gündisch' Cisnădie, pe motiv că peste 20 % din numărul de elevi din fiecare clasă absentează din cauza virozei. În aceste clase sunt înscrişi, în total, 90 de elevi", se arată în comunicatul de presă al IŞJ Sibiu, potrivit Agerpres.

În ultima săptămână s-au înregistrat 3.838 de cazuri cu infecţii acute de căi respiratorii superioare, iar o adolescentă de 14 ani a fost diagnosticată cu gripă, fiind tratată în spital, potrivit celor mai recente informaţii furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel