Virozele îi țin pe elevii sibieni acasă

Adisa Codruț / 13 feb 2020 / 13:13
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Virozele îi țin acasă pe elevii de la două școli din județul Sibiu. Peste 2.500 de școlari sunt diagnosticați cu viroze.

Viroze, elevi. Cursurile sunt suspendate parţial la o şcoală gimnazială din municipiul Sibiu şi la Liceul "Gustav Gundisch" din oraşul Cisnădie, la nivelul judeţului Sibiu peste 2.500 de elevi fiind diagnosticaţi cu viroze, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) remis joi.

"La nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu se înregistrează, în rândul elevilor, 114 de cazuri cu suspiciune de gripă, cu nivel pozitiv la testarea rapidă, şi 2.568 de cazuri de viroză. Cursurile sunt suspendate la clasele a IV-a B şi a VI-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu în zilele de 13 şi 14 februarie 2020, iar în zilele 13-17.02.2020 cursurile sunt suspendate şi la clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu şi la clasa a VIII-a A de la Liceul Teoretic 'Gustav Gündisch' Cisnădie, pe motiv că peste 20 % din numărul de elevi din fiecare clasă absentează din cauza virozei. În aceste clase sunt înscrişi, în total, 90 de elevi", se arată în comunicatul de presă al IŞJ Sibiu, potrivit Agerpres.

În ultima săptămână s-au înregistrat 3.838 de cazuri cu infecţii acute de căi respiratorii superioare, iar o adolescentă de 14 ani a fost diagnosticată cu gripă, fiind tratată în spital, potrivit celor mai recente informaţii furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy