Vitamina C pentru frumusețe și tinerețe: tot ce trebuie să știi despre beneficiile sale

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vitamina C pentru frumusețe și tinerețe. Foto: Freepick @freepik
Vitamina C pentru frumusețe și tinerețe. Foto: Freepick @freepik

Vitamina C este unul dintre cele mai populare ingrediente cosmetice, folosită în  demachiante, creme hidratante, seruri reparatoare, măști hrănitoare.

Vitamina C este un antioxidant care are zeci de beneficii pentru frumusețe și tinerețe. Proprietățile utile ale vitaminei C sunt multiple.

Vitamina C are următoarele proprietăți:

- stimulează sinteza colagenului;

- controlează producția de pigment de melanină, prin urmare face parte din agenții anti-pigmentare;

- favorizează vindecarea rănilor;

- îmbunătățește circulația sângelui;

- are efect antiinflamator - elimină iritația și inflamația;

- are efect antioxidant, care neutralizează radicalii liberi si elimina efectele stresului cronic;

- participă la sinteza vitaminelor B și a aminoacizilor;

- protejează pielea de radiațiile ultraviolete.

Remediul natural pentru tratarea durerilor de gât. Ai nevoie de patru ingrediente

Organismul nostru produce singur vitamina C atunci când consumăm suficient mărar, pătrunjel, ardei roșu și verde, roșii, broccoli, varză de Bruxelles, napi, cătină, căpșuni, citrice.

Concentrația vitaminei C în sânge depinde de absorbția eficientă a substanțelor din intestine și de funcția rinichilor. Stresul, abuzul de alcool, fumatul, administrarea de antibiotice sau analgezice reduc vitamina C din organism.

Vitamina C în produse cosmetice

Vitamina C este un ingredient esențial pentru piele. Prin urmare, poate fi inclus în toate produsele de îngrijire a pielii: de la demachiantul facial până la cremă de protecție solară.

Folosește seruri, deoarece conțin o concentrație semnificativ mai mare de vitamina C decât o cremă. Dacă în cremă concentrația vitaminei este de aproximativ 3-5%, atunci în seruri - de la 5 la 30%. Cu toate acestea, studiile au arătat că și o concentrație minimă de vitamina C (1%), folosită zilnic, oferă un efect antioxidant. Serul cu vitamina C curăță temeinic pielea, o tonifiază și o hidratează.

Părul va fi super strălucitor datorită gelului din semințe de in. Iată cum se prepară

În același timp, vitamina C se combină bine cu diverse ingrediente cosmetice, inclusiv acizi din fructe, retinol, niacinamidă(vitamină solubilă în apă,) ceramide (lipide), precum și alți antioxidanți și vitamine.

Prin urmare, în rutina zilnică de îngrijire a pielii, poți folosi în siguranță un produs, care conține vitamina C, cum ar fi serul. O iritație ușoară la începutul aplicării serului este normală, dacă produsul conține o concentrație mare de vitamina C.

După câteva săptămâni, pielea se va adapta. Produsele cu un conținut ridicat de vitamina C ar trebui, în mod ideal, să fie folosite la recomandarea unui medic dermatolog.

Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să respecți

De asemenea, atunci când cumperi un produs nou, acordă atenție ambalajului. La contactul cu oxigenul și lumina ultravioletă, formele stabile de vitamina C sunt distruse. Și asta înseamnă că, în timp, eficiența produsului se reduce semnificativ.

Alege sticle opace cu dozator, depozitează crema sau serul într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi un frigider pentru produse cosmetice. Ai grijă de tine și de pielea ta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel