COVID-19 a demonstrat că descoperirile biomedicale nu sunt suficiente pentru a elimina o boală
COVID-19 este cea mai recentă epidemie care demonstrează că descoperirile biomedicale nu sunt suficiente pentru a elimina o boală.
Pacienții cu un nivel scăzut de vitamină D ar putea fi mai predispuși la infecția cu COVID-19, cel puțin acesta este rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii...
Într-un studiu retrospectiv al pacienților testați pentru COVID-19, cercetătorii de la Universitatea din Chicago Medicine au găsit o asociere între deficiența de vitamina D și probabilitatea de a se infecta cu coronavirusul.
„Vitamina D este importantă pentru funcționarea sistemului imunitar și s-a demonstrat anterior că suplimentele cu vitamina D scad riscul de infecții ale tractului respirator viral”, a declarat David Meltzer, doctor în științe mediclae, șef de medicină spitalicească la UChicago Medicine și autor principal al studiul. „Analiza noastră statistică sugerează că acest lucru poate fi adevărat pentru infecția COVID-19.”
Echipa de cercetare a analizat 489 de pacienți de la UChicago Medicine al căror nivel de vitamina D a fost măsurat în decurs de un an, înainte de a fi testat pentru COVID-19. Pacienții cu deficiență de vitamina D (<20ng / ml) care nu au fost tratați au fost de aproape două ori mai predispuși la testul pozitiv pentru coronavirusul COVID-19, comparativ cu pacienții care au avut un nivel suficient de vitamină.
Studiul, „Asocierea stării vitaminei D și a altor caracteristici clinice cu rezultatele testului COVID-19”, a fost publicat pe 3 septembrie în JAMA Network Open.
Jumătate dintre americani sunt deficienți în vitamina D, cu rate mult mai mari observate la afro-americani, hispanici și indivizi care trăiesc în zone precum Chicago, unde este dificil să se expună suficient la soare iarna.
„Este foarte important să înțelegem dacă prin tratarea deficitului de vitamina D se modifică riscul COVID-19. Acest lucru ar putea avea o mare importanță la nivel local, național și global”, a spus Meltzer. „Vitamina D este ieftină, în general foarte sigură și poate fi folosită pe scară largă.”
Meltzer și echipa sa subliniază importanța studiilor experimentale pentru a determina dacă suplimentarea cu vitamina D poate reduce riscul și potențialul severității COVID-19. Acestea subliniază, de asemenea, necesitatea studiilor cu privire la strategiile pentru suplimentarea cu vitamina D care ar putea fi cele mai potrivite în anumite populații.
Studiul poate fi găsit aici.
COVID-19 este cea mai recentă epidemie care demonstrează că descoperirile biomedicale nu sunt suficiente pentru a elimina o boală.
Acesta este efectul dramatic pe care COVID îl are asupra creierului. Efectele sunt iremediabile.
Persoanele diabetice care au avut COVID pot dezvolta sechele. Un studiu arată că aceste riscuri nu sunt doar reale, ci și mai accentuate în anumite categorii de indivizi.
Ce trebuie să știi dacă faci COVID-19 în această vară.
JN.1 este noua tulpină COVID care se răspândește rapid la nivel global. Ce se știe despre aceasta.
China susţine că ipoteza scurgerii virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator este "extrem de improbabilă".
Acesta este unul din cele mai eficiente tratamente împotriva COVID. Tratamentul se administrează în primele zile de la debutul bolii.
COVID are un impact neașteptat asupra organismului. Interacționează cu celulele canceroase.
China afirmă că institutul Wuhan nu a fost implicat în crearea virusului COVID-19
Originea pandemiei de COVID-19 rămâne un mister, deși au trecut deja cinci ani de la carantina care a marcat oraşul Wuhan.
FDA aprobă, în sfârșit, vaccinul Novavax, dar doar pentru unii! Robert F. Kennedy Jr. trage un semnal de alarmă.
Acest material ține COVID la distanță, potrivit medicilor. Are proprietăți antivirale naturale.