Vitamina D, rolul crucial în infecția COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Vitamina D
Vitamina D

Pacienții cu un nivel scăzut de vitamină D ar putea fi mai predispuși la infecția cu COVID-19, cel puțin acesta este rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Într-un studiu retrospectiv al pacienților testați pentru COVID-19, cercetătorii de la Universitatea din Chicago Medicine au găsit o asociere între deficiența de vitamina D și probabilitatea de a se infecta cu coronavirusul.
„Vitamina D este importantă pentru funcționarea sistemului imunitar și s-a demonstrat anterior că suplimentele cu vitamina D scad riscul de infecții ale tractului respirator viral”, a declarat David Meltzer, doctor în științe mediclae, șef de medicină spitalicească la UChicago Medicine și autor principal al studiul. „Analiza noastră statistică sugerează că acest lucru poate fi adevărat pentru infecția COVID-19.”
Echipa de cercetare a analizat 489 de pacienți de la UChicago Medicine al căror nivel de vitamina D a fost măsurat în decurs de un an, înainte de a fi testat pentru COVID-19. Pacienții cu deficiență de vitamina D (<20ng / ml) care nu au fost tratați au fost de aproape două ori mai predispuși la testul pozitiv pentru coronavirusul COVID-19, comparativ cu pacienții care au avut un nivel suficient de vitamină.
Studiul, „Asocierea stării vitaminei D și a altor caracteristici clinice cu rezultatele testului COVID-19”, a fost publicat pe 3 septembrie în JAMA Network Open
Jumătate dintre americani sunt deficienți în vitamina D, cu rate mult mai mari observate la afro-americani, hispanici și indivizi care trăiesc în zone precum Chicago, unde este dificil să se expună suficient la soare iarna.
„Este foarte important să înțelegem dacă prin tratarea deficitului de vitamina D se modifică riscul COVID-19. Acest lucru ar putea avea o mare importanță la nivel local, național și global”, a spus Meltzer. „Vitamina D este ieftină, în general foarte sigură și poate fi folosită pe scară largă.”
Meltzer și echipa sa subliniază importanța studiilor experimentale pentru a determina dacă suplimentarea cu vitamina D poate reduce riscul și potențialul severității COVID-19. Acestea subliniază, de asemenea, necesitatea studiilor cu privire la strategiile pentru suplimentarea cu vitamina D care ar putea fi cele mai potrivite în anumite populații. 

Studiul poate fi găsit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel