Vitaminele care ar scade riscul de Parkinson. ALIMENTE recomandate

Florina Pop / 11 ian 2021 / 11:19
Bacteriile bune din intestin pot fi întreținute prin alimentație
Bacteriile bune din intestin pot fi întreținute prin alimentație

Cei care mănâncă multe alimente bogate în vitamina C și E își pot reduce riscul de boală Parkinson cu aproape o treime, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea Milano-Bicocca din Italia au demonstrat, într-un studiu, că alimentele bogate în vitamina C și vitamina E ar reduce riscul de a dezvolta în timp boala Parkinson. Specialiștii susțin că vitaminele C și E sunt și antioxidanți care ar putea îndepărta daunele celulare cauzate de Parkinson.

”Efectul protector al vitaminelor asupra riscului bolii Parkinson ar putea fi limitat la anumite vitamine, cum ar fi vitaminele E și C. Prin urmare, consumul de alimente bogate în vitaminele E și C ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării bolii Parkinson. (...) De asemenea, concentrații mari de vitamina C se găsesc în sistemul nervos central, unde are proprietăți neuroprotectoare”, a declarat cercetătorul Essi Hantikainen, de la Universitatea Milano-Bicocca din Italia.

Potrivit specialiștilor, studiul nu poate dovedi că cele două vitamine previn Parkinson, ci doar că niveluri ridicate ale acestei vitamine au fost asociate cu un risc mai mic de a face boala. Parkinson e o tulburare de mișcare, în cadrul căreia este redusă dopamina, o substanță din creier responsabilă cu vorbirea, mersul și echilibrul. Dintre alimentele bogate în vitamina C amintim: portocale, căpșuni, broccoli, varză de Bruxelles; respectiv vitamina E - spanac, varză, dovleac, nuci, migdale, arahide, potrivit medicinenet.com.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy