Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Unul dintre preparatele nelipsite din casele românilor este bogat în vitamina C, fier, potasiu și are grijă de tensiunea arterială și de sănătatea...
Digestia înceată și constipația sunt evitate prin consumul de zeamă de varză murată, preparat aproape nelipsit din casele românilor. Datorită procesului de fermentație, zeama de varză murată conține acid lactic natural, care inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale nedorite și încurajează dezvoltarea bacteriilor bune.
Studiile clinice menționate într-un articol din „Physiologia Plantarum,” în august 2008, arată că o dietă bogată în potasiu scade tensiunea arterială, nu numai la persoanele cu tensiune arterială crescută, ci și la populația medie. Iar o porție de o cană de varză murată și zeama oferă 401 miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă 12% din valoarea zilnică. Varza fermentată păstrează între 61,9% și 100% din vitamina C conținută de varza crudă. O porție de 1 cană de varză murată cu suc conține 34,7 miligrame de vitamina C, dar și 3,47 miligrame de fier, potrivit livestrong.com.
Medicul nutritionist Mihaela Bilic recomandă consumul acesteia. Într-un material pe DC News, dr Bilic sublinia beneficiile borșului și ale verzei murate:
”Produsele crude fermentate au stat la baza alimentației umane de secole, fiind benefice pentru sănătate chiar dacă pe atunci nu se cunoștea noțiunea de probiotic.
Microorganismele vii prezente în orice produs fermentat, de la drojdia de bere, produse lactate și brânzeturi, până la murături și borș, au ca rol reechilibrarea florei microbiene din intestin și restabilirea raportului optim între coloniile de bacterii "bune" și cele "ne-bune". De acest echilibru depind nu numai procesele de digestie, dar și sănătatea noastră, intestinul fiind sediul central al imunității organismului.
(…) După ce a numărat cu atenție, dr. Joseph Mercola precizează că "într-o porție de 200 g varză murată avem 10 trilioane de bacterii", adică cât într-o cutie întreagă de pilule probiotice???? Interesant este și faptul că bio-disponibilitatea și eficiența alimentelor fermentate o depășește pe cea a suplimentelor/medicamentelor probiotice.
Orice popor are în tradiția culinară alimente fermentate, care au dincolo de rolul de a crește rezistența organismului la boli, și avantaje nutriționale: sunt bogate în vitamine din grupul B și în vitamina C, fibre, fitonutrienți antioxidanți, minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier). Borșul și zeama de varză au fost sursa de vitamina C pe perioada iernii, atunci când nu existau fructe și legume proaspete”.
Un alt studiu științific confirmă efectele benefice ale consumului de zeamă de varză murată - îl puteți consulta AICI.
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Te-ai săturat să nu vezi nimic prin ochelari iarna? Descoperă trucurile care îți fac lentilele imune la aburire.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?