Vlad Ciurea, planuri mari pentru Academia Română și Liceul Șaguna, Brașov: Pentru oameni detașați de lucrurile urâte, scandal, politică

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vlad Ciurea - FOTO: Captura@Youtube@Fain si Simplu
Vlad Ciurea - FOTO: Captura@Youtube@Fain si Simplu

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a fost ales membru de onoare al Academiei Române. Acesta are o serie de planuri pe plan internațional și local.

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea, membrul de onoare al Academiei Române, are o serie de planuri pentru entitate. Acesta a vorbit în exclusivitate la DC Medical despre ce proiecte au fost prezentate în cadrul ședinței, dar și de planurile de viitor. 

”Am fost votat. Votarea este strict secretă. Oricine poate să te critice, oricine poate să se abțină, oricine poate să fie împotriva ta. Votarea își dă voie să și vorbești. Am fost nominalizat după această votare. Am candidat la categoria la membru de onoare și proiectele sunt multiple în cadrul acesteia.

Sanador

Primul care l-am avut a fost sesiunea marii pionieri și dezvoltatori ai aviației internaționale, Traian Vuia, s-a ajuns la Coandă. Am avut o lucrare foarte importantă pe care am prezentat-o. S-a ajuns la fenomenul Coandă în anevrismele intracraniene. Sesiunea a fost condusă de primul nostru cosmonaut și ultimul pe care îl avem, domnul Dumitru Prunariu”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, reputatul neurochirurg Vlad Ciurea. 

Vezi și: Ce se întâmplă în creier când bei VIN sau țuică. Vlad Ciurea: Se stafidește. Doza de alcool este pentru fiecare în parte

Planuri de viitor

Academia Română este cel mai înalt și reprezentativ for științific și cultural al țării. Astfel, medicul neurochirug are în vedere realizarea anumitor proiecte atât naționale, cât și internaționale. 

În ceea ce privește proiectele internaționale se dorește o colaborare cu universitatea din Padova. 

”Pentru viitor avem o grămadă de proiecte cu sesiunile Academiei. Acum vreau să prezint domnului academician Răzvan Teodorescu, un proiect pe care îl am cu Padova, 800. Am și fost la Padova, am și văzut ce se întâmplă.

Sunt 800 de ani de la fondarea Universității Padova. Este un pol de cultură generală, dar pentru noi este o demonstrație de operații pe cadavre care s-au făcut de Andreea Vesalius, în amfiteatre, când nu era voie să facă disecții umane.

Lucrurile sunt deosebite. Copernicus a fost acolo și alți anatomiști de mare valoare. Un centru extraordinar de cultură din toate punctele de vedere. Artă, medicină, istorie, învățământ”, a mai precizat medicul neurochirurg.

Vezi și: Vlad Ciurea, rețeta GENIALĂ anti-stres. Ce să faci dacă ești claxonat sau înjurat: Inima e mică, fundul e mare! Dă-i locul în Iad sau Rai și urează-i succes

Brașov, proiectul Șaguna

De Brașov se leagă numele lui Andrei Șaguna. Acesta a fost un mitropolit ortodox al Transilvaniei, militant pentru drepturile ortodocșilor și ale românilor din Transilvania, fondator al Gimnaziului Românesc din Brașov, membru de onoare al Academiei Române. În memoria sa, neurochirurgul Vlad Ciurea are în vedere realizarea unui proiect.

”Al proiect de viitor este proiectul Șaguna, eu fiind absolvent al Liceului Șaguna Brașov. Se împlinesc 100 de ani de când acest liceu a căpătat numele ctitorului. Pentru aceasta am anunțat și Academia Română și vrem să facem o manifestare omagială și pentru nume, pentru Brașov, pentru Transilvania, pentru ceea ce reprezintă Biserica Ortodoxă Creștină în acea zonă a țării noastre. 

Este o adunare de celebrități intelectuale, intangibile, oameni care sunt dedicați științei, culturii, gândirii, progresului, oameni care sunt detașați de lucrurile urâte, triviale, de scandal, parlamentare, persoane care nu fac politică, cu o ținută excepțională, cu un comportament excepțional, cu o gândire și o viziune și o distincție intelectuală excepțională”, a mai precizat Vlad Ciurea. 

Vezi mai multe în VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel