Ce se întâmplă în creier când bei VIN sau țuică. Vlad Ciurea: Se stafidește. Doza de alcool este pentru fiecare în parte

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
ce se intampla in creier cand bei vin sau tuica - FOTO: Freepick
ce se intampla in creier cand bei vin sau tuica - FOTO: Freepick

Vlad Ciurea, medic neurochirurg la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat ce se întâmplă în creier dacă bem vin sau țuică. 

Vlad Ciurea, medic neurochirurg, susține că băuturile alcoolice afectează creierul. Este un fapt dovedit care se poate observa și în timpul operațiilor pe creier. 

Reputatul medic neurochirurg arată că o persoană care consumă alcool în cantități mari va avea un creier mult mai afectat, decât o persoană care nu consumă băuturi alcoolice. 

Sanador

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.

În rest, dacă un om are mai mult sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat medicul Vlad Ciurea, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi și: Traian Băsescu, diagnostic dur. Operația sa din Viena putea fi făcută în România. Vlad Ciurea: Sărăcuțul! Din cauza eforturilor pe mare, poate a căzut

Afectarea întregului organism

Consumul de alcool afectează întregul organism. Sunt persoane care consumă frecvent băuturi alcoolice. Mai mult, în zonele rurale, oamenii folosesc țuica pentru gargară. 

”Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.

Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul. 

Vezi mai multe în VIDEO

Radu Țincu rupe tăcerea despre ȚUICĂ. Cum ajungem să ne intoxicăm cu PLUMB, fără să știm: Cazanele de metal, INTERZISE

Radu Țincu, medic toxicolog și medic ATI la Spitalul Floreasca din București a vorbit despre toate "toxicele" care ne pun viața în pericol fără să ne dăm seama.

"Este important că avem o secție de toxicologie astăzi, pentru că avem foarte multe toxice care ne înconjoară, fie că vorbim de aer, fie că discutăm de alimentație, fie că discutăm de obiceiurile noastre mai puțin sănătoase, suntem înconjurați de toxice", susține medicul Radu Țincu. 

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, medicul a vorbit despre ce înseamnă Mercur în sânge, plumb în sânge, arsenium în sânge și mai multe metale grele pe care oamenii le au în sânge și habar nu eu, pentru că aceste metale grele există, in păcate, în foarte multe alimente și foarte mulți oameni când află că sunt intoxicați, se gândesc că cineva le-a făcut asta, când, de fapt, cele mai periculoase sunt alimentele pe care le mâncâm mereu.

În plus, medicul Radu Țincu a spulberat tot ce se știa despre țuică și a spus că oamenii habar nu au ce se întâmplă în corp și nu știu că se pot intoxica cu plumb.

"Țuica este o băutură tradițională și încurajez menținerea obiceiului de a distila în gospodărie aceste produse care sunt de sute de ani până la urmă. Însă oamenii folosesc acele cazane, dintre care, cele mai multe dintre ele sunt din tot felul de alije metalice și pentru că plumbul este foarte maleabil, în folosim ca să modelăm țevile și acest plumb, în contat cu temperaturile ridicate și vaporii de alcool se topește și eliberează anumiți ioni și vapori de plumb, care ajung în băutura respectivă", a dezvăluit Radu Țincu.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel