Voluntarul brazilian din studiul pentru vaccinul COVID-19 făcut Oxford care a murit primise placebo

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Studiul de fază clinică 3 pentru vaccinul contra COVID-19 realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford cu compania farmaceutică AstraZeneca continuă, întrucât voluntarul brazilian care a decedat primise de fapt placebo, nu vaccinul testat. 

Dr João Pedro R. Feitosa, medicul brazilian, în vârstă de 28 de ani, care era voluntar în studiul de față clinică 3 pentru vaccinul Oxford / AstraZeneca și care a murit de COVID-19, se afla în grupul de control care a primit placebo, așa că studiul va continua. Ziarul brazilian Globo și Bloomberg, citind surse din cadrul studiului, au confirmat informația.  

Totodată, Oxford și autoritatea braziliană de sănătate Anvisa au anunțat și ele că testele vor continua și că nu există probleme de siguranță. Universitatea Oxford a transmis că procesul va continua după moartea voluntarului, adăugând că o analiză independentă nu a dezvăluit probleme de siguranță.

„După o evaluare atentă a acestui caz în Brazilia, nu au existat îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic, iar revizuirea independentă, în plus față de regulatorul brazilian, a recomandat continuarea studiului", a declarat un purtător de cuvânt al universității, într-un comunicat citat de DailyMail Online

Universitatea din Sao Paulo, care coordonează studiile de fază 3 din Brazilia, a declarat că un comitet independent de examinare a recomandat, de asemenea, continuarea procesului.

„Totul se desfășoară așa cum era de așteptat, fără nicio evidență a complicațiilor grave legate de vaccin care să implice vreunul dintre voluntarii participanți”, au spus reprezentanții Universității.

Experții consideră că vaccinul Oxford / AstraZeneca ar putea fi primul disponibil contra COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel