Vrancea, lipsă de medici de familie. Șase comune nu mai au medic deloc

Adisa Codruț / 20 sep 2019 / 22:20
Medic
Medic

Șase comune din Vrancea nu mai au medic de familie, însă în total, în județ ar mai fi nevoie de 50 de medici de familie.

Şase comune din judeţul Vrancea nu mai au medic de familie de mai mulţi ani, iar la nivelul judeţului ar mai fi nevoie de circa 50 de medici de familie, notează agerpres.ro, citând reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea.

"La nivelul judeţului Vrancea, şase localităţi nu au medic de familie în prezent. Dintre acestea, localitatea Andreiaşu nu mai are medic de familie din anul 2014, iar localităţile Răcoasa şi Obrejiţa nu mai au medic de familie din anul 2018. De asemenea, localităţile Bogheşti, Păuleşti şi Spulber sunt în această situaţie de mai mult timp", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CAS Vrancea, Iustina Papuc.

Potrivit acesteia, necesarul de medici de familie din judeţul Vrancea este de 190, în contract cu CAS Vrancea fiind, la momentul actual, numai 140 de medici de familie.

Necesarul de medici de familie şi numărul minim de înscrişi pe localităţi în judeţul Vrancea se stabileşte ca urmare a întrunirii comisiei formată din reprezentanţi ai CAS Vrancea, ai Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, ai Colegiului Medicilor Vrancea, Patronatului Medicilor de Familie şi ai Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy