Vrancea: Secția de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Județean Focșani, modernizată

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani, Vrancea. Foto: SJU Focșani
Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani, Vrancea. Foto: SJU Focșani
Secția de Obstetrica-Ginecologie SJU Focșani
Secția de Obstetrica-Ginecologie SJU Focșani
  • Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani, Vrancea. Foto: SJU Focșani
  • Secția de Obstetrica-Ginecologie SJU Focșani

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, județul Vrancea, a finalizat, astăzi, lucrările de reabilitare și modernizare a secției de Obstretică-Ginecologie, care a fost dotată în același timp cu aparatură de ultimă generație, achiziționată cu bani de la Ministerul Sănătății.

„Secția de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Județean Focșani, județul Vrancea, a fost modernizată și reabilitată. Am schimbat cam tot, de la geamuri și uși la mobilier, s-a pus tarchet, am văruit și vopsit, am schimbat instalația electrică, sanitară și termică. În plus, am reușit să comasăm secția de pe două etaje pe un singur etaj, ceea ce a făcut mai ușor actul medical, atât pentru medici cât și pentru pacienți", a declarat managerul spitalului, Constantin Mândrilă.

Acesta și-a exprimat dorința ca mămicile, până acum reticente față de condițiile din spital, să vină să vadă noile dotări și lucrările realizate.

„Dacă poate până acum mămicile din Focșani și din județul Vrancea erau un pic cam sceptice să vină la spitalul județean, eu doresc să vină să vadă cum arată acum secția de Obstretică Ginecologie. Pe lângă faptul că este foarte curat, avem săli de naștere de top, aparatură de ultimă generație, tot ce este necesar. Avem și medici de excepție, iar alții sunt așteptați să vină în curând. Se poate naște în spitalul județean", a spus Mândrilă, citat de Agerpres.

Secția de Obstretică-Ginecologie are 45 de paturi, dintre care patru rezerve cu duș și toaletă proprie. Secția este deservită de cinci medici angajați pe perioadă nedeterminată și alți cinci medici externi care au contracte cu spitalul pentru a asigura cele două linii permanente de gardă.

În spitalul județean s-au născut anul trecut circa 2.500 de copii, numărul nașterilor rămânând relativ constant în ultimii ani.

Renovarea secției face parte dintr-un proces de modernizare și dotare a pavilionului central care a început anul trecut și care, potrivit reprezentanților spitalului, va fi finalizat în primăvară. Lucrările sunt făcute în regie proprie, cu angajații spitalului, iar aparatura medicală a fost achiziționată printr-un program al Ministerului Sănătății, cu bani de la Banca Mondială.

În același timp, Consiliul Județean Vrancea are în plan construcția unui spital județean nou, proiect aflat în prezent la stadiul studiului de fezabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel