Vremea caldă ar putea să scadă forța noului coronavirus. Ce riscăm la iarnă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Masca
Masca

Un nou studiu arată că noul coronavirus  are o putere mai mică vara și că temperaturile ridicate scad cu 15% numărul deceselor.

Oamenii de știință din întreaga lume, care au urmărit pandemia, au descoperit că o creștere a temperaturii cu 1 ° C este legată de o scădere cu 15% a deceselor cauzate de coronavirus.

Profesorul Tim Spector, un epidemiolog King's College London, care administrează aplicația Covid Symptom Tracker și a condus studiul, spune că vara a fost o „oportunitate” de a scoate virusul din Europa.


Acesta a declarat pentru DailyMail că oamenii par să fie mai puțin sensibili la boli severe atunci când vremea este mai caldă și mai umedă și în pericol mai mare atunci când este frig afară, arată autorii studiului. Îngrijorarea apare acum, când vara se apropie de final, iar numărul de cazuri de infectări continuă să crească. 


Studiul, care a fost publicat pe site-ul medRxiv, a analizat datele de la 37.000 de persoane care folosesc aplicația COVID-19 dn Marea Britanie și a descoperit că oamenii par să aibă forme ale bolii mai puțin severe acum, când vremea este caldă.

Au fost analizate datele de la aproape 7.000 de pacienți internați la spital cu Covid-19 în Croația, Spania, Italia, Finlanda, Polonia, Germania, Marea Britanie și China.


Studiul a constatat că cea mai puternică asociere s-a găsit în Barcelona, ​​Spania, unde șansele de a muri au scăzut cu 4,1% pe zi între 2 martie și 19 mai.

În general, în spitalele din Europa a scăzut necesitatea de terapie intensivă cu 2,2% pe zi între sfârșitul lunii februarie și sfârșitul lunii mai.

Și nevoia pacienților să fie mutați pe ventilatoare a scăzut cu 2,1 la sută pe zi.

Între timp, nu a fost observată nicio schimbare într-un interval de timp similar în Zhenjiang în China - între 17 ianuarie și 21 martie.

Cercetătorii nu au dat o defalcare a numărului exact pentru câte persoane au fost internate în spital și au murit de-a lungul timpului.

Aceștia au remarcat, de asemenea, că țările calde și umede din Asia de Est, care au avut focare de Covid-19, nu au avut cifre de deces la fel de devastatoare ca cele văzute în Europa.

În Indonezia, de exemplu, au existat 86.521 de cazuri și 4.143 de decese - o rată de 4,8%, comparativ cu o rată a decesului de 15,4% în Marea Britanie.

În Singapore, au existat 47.913 cazuri și 27 de decese (0,06%), potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, iar în Japonia 25 096 cazuri și 985 de decese (4%).

Rata de deces din Spania a fost de 11%, conform datelor OMS, iar Italia de 14%.

Acest lucru s-ar putea datora faptului că țările asiatice erau mai bine pregătite - în general au avut teste mai rapide și o mai bună înțelegere a bolii din cauza focarului SARS din urmă cu 18 ani - dar cercetătorii suspectează că și vremea a jucat un rol.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel