Watson, computerul care previne hipoglicemiile

Bogdan Cotigă |
Data actualizării: | Data publicării:
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Watson, supercomputerul IBM va fi capabil să ajute pacienţii diabetici să prevină hipoglicemiile, a anunţat producătorul de aparatură medicală Medtronic.

Ideea acestei aplicaţii a venit de la un studiu făcut cu ajutorul lui Watson. Acest supercomputer analizează volume masive de date, detectează modele, înţelege limbajele naturale, învaţă continuu şi simulează raţionamentul uman.

Are o precizie de 80%

Watson a analizat datele pompei de insulină MiniMed a Medtronic împreună cu nivelele de carbohidraţi ingeraţi şi a putut să prezică retrospectiv evenimentele hipoglicemice a 600 de participanţi la studiu, cu trei ore înainte şi cu o precizie de 80%. "Frumuseţea acestei aplicaţii este că avertizează pacientul cu 3 ore înainte, deci este timp suficient pentru a interveni”, precizează Annette Brüls, vicepreşedinte şi general manager la divizia de diabet a Medtronic. Provocarea pentru Medtronic este să pună la dispoziţia lui Watson date tot mai pertinente fără ca pacientul să obosească introducând datele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel