Zahărul, nociv în cafea. Lidia Fecioru: Mai bine o bei amară

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
zaharul - FOTO: Freepik@vecstock
zaharul - FOTO: Freepik@vecstock

Zahărul este nociv pentru sănătate. Provoacă o mulțime de afecțiuni, iar Lidia Fecioru a explicat de ce nici zahărul brun nu este potrivit.

Zahărul brun este o variantă de zahăr care nu este la fel de rafinat ca zahărul alb. Este adesea considerat mai sănătos deoarece păstrează o parte din substanțele nutritive și mineralele găsite în trestia de zahăr sau în sfecla de zahăr din care este obținut. Totuși, consumul de zahăr brun sau alb trebuie gestionat cu atenție pentru a evita excesul de zahăr în dietă, deoarece acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății.

De ce să bem cafeaua amară

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola de ce nici zahărul brun nu este o alegere potrivită. 

”Toată lumea mănâncă zahăr brun. Ce înseamnă zahărul brun? Zahăr necurățat. Nu mai bine îl luăm pe ăsta curățat? Îndulcitorii sunt interziși atâta timp cât nu suntem diabetici sau nu avem o altă boală la care este interzis zahărul, nu avem voie să consumăm acele îndulcitoare. E interzis!

Mai bine bei cafeaua amară. Nu o mai îndulci. Las-o așa”, a spus Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

Cafeaua amară poate fi o alternativă sănătoasă dacă doriți să reduceți consumul de zahăr sau îndulcitori în băuturile dvs. În final, alegerea depinde de preferințele personale și de obiectivele dietetice ale fiecăruia. Important este să fie făcute alegeri responsabile pentru a menține un echilibru în dietă și pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră.

Îndulcitorii artificiali pot fi o opțiune pentru cei care doresc să reducă consumul de zahăr sau pentru cei cu anumite condiții medicale. Cu toate acestea, este important să-i folosim cu moderație, deoarece nu sunt lipsiți de controverse și pot avea efecte secundare pentru unii oameni.

Cafeaua amară poate fi o alternativă sănătoasă dacă doriți să reduceți consumul de zahăr sau îndulcitori în băuturile dvs. În final, alegerea depinde de preferințele personale și de obiectivele dietetice ale fiecăruia. Important este să fie făcute alegeri responsabile pentru a menține un echilibru în dietă și pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel