Zece alimente cancerigene, pe care le consumi zilnic

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimente       FOTO pexels
Alimente FOTO pexels

Știm cu toții că orice formă de cancer este o boală ce ne amenință viața. Există o serie de alimente pe care le consumăm frecvent, care pot provoca această boală.

Iată o listă cu 10 de alimente cauzatoare de cancer pe care probabil le consumi în fiecare zi.

Conserve

Cele mai multe cutii conțin o substanță chimică numită bisfenol-A sau BPA care afectează modul în care funcționează genele în creier. Deci, majoritatea conservelor sunt responsabile de provocarea cancerului.

Sucurile acidulate

Sucurile, cu conținut mare de zahăr, sunt o cauză principală a obezității la nivel național și pot duce la inflamație, rezistență la insulină și boală de reflux gastro-esofagian.

Somon de cultură

Somonul din crescătorii se hrănește cu diete nenaturale și se poate contamina cu substanțe chimice, antibiotice, pesticide și alți agenți cancerigeni cunoscuți.

Popcorn la microunde

Pungile pentru popcorn cu microunde conțin acid perfluorooctanoic, o toxină legată de infertilitate la femei și crește riscul apariției cancerului de rinichi, vezică urinară, ficat, pancreas și testicule. Majoritatea floricelelor folosesc ulei de soia care poate provoca probleme stomacale și erupții cutanate.

Carne procesată

Carnea procesată (mezelurile) conțin numeroase substanțe chimice și conservanți care sunt dăunători sănătății.

Chipsuri de cartofi

Chipsurile de cartofi au un conținut ridicat de elemente pentru creșterea în greutate, iar grăsimile trans excesive și sodiul pot provoca colesterol ridicat și tensiune arterială ridicată.

Uleiuri hidrogenate

Uleiurile hidrogenate (margarina) sunt deseori dezodorizate și colorate pentru a arăta atrăgătoare. Acestea conțin niveluri ridicate de acizi grași Omega-6, care pot provoca boli de inimă și diferite tipuri de cancer, în special cancer de piele.

Alimente în saramură și afumate

Alimentele afumate conțin cantități considerabile de gudron, care este un cancerigen cunoscut. Între timp, alimentele în saramură, conservate cu nitrați și colorate, sunt asociate cu rate mai mari de cancer colorectal și de stomac.

Făină albă foarte procesate

Rafinarea boabelor de grâu le distruge substanțele nutritive naturale și le conferă o rată glicemică foarte mare, care poate crește rapid nivelul zahărului din sânge și cel al insulinei.

Alimente modificate genetic

Un studiu realizat de Institutul Rowett a constatat că șobolanii, hrăniți cu alimente modificate genetic, TOȚI au prezentat deteriorarea sistemelor imunitare, creșterea celulelor precanceroase, plus creierul și ficatul mai mici.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel