Zeci de oameni au donat sânge în Tulcea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sânge
Sânge

Zeci de oameni au donat sânge sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul unei campanii organizate de Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea.

Donare, sânge. Aproape 60 de persoane au donat sâmbătă dimineaţa sânge, în cadrul unei campanii organizate periodic de Centrul de transfuzii din Tulcea, care anul acesta a înregistrat o uşoară scădere a numărului donatorilor, din cauza infecţiilor cu virusul West Nile.

Directoarea centrului, Georgeta Onofrei, a declarat, pentru Agerpres, că unităţile sanitare se confruntă în permanenţă cu o criză de sânge şi că anul acesta a organizat periodic acţiuni de donare de sânge sâmbăta, atunci când la centrul din Tulcea pot ajunge şi persoane din alte localităţi.

"Virusul care este în zona noastră (West Nile - n.red.) a redus numărul donatorilor, în sensul că s-au localizat infecţii în patru sau cinci localităţi şi am fost obligaţi să excludem de la donare o perioadă mai lungă mai mulţi donatori eligibili. Scăderea numărului donatorilor faţă de anul trecut o estimez la aproape 2%", a menţionat Onofrei.

Ea a mai spus că a contracarat scăderea numărului de donatori prin campaniile organizate sâmbăta. "Am observat că în zilele de sâmbătă sunt mai mulţi donatori decât într-o zi lucrătoare. Vin de obicei persoane care lucrează în municipiu şi nu primesc zile libere din partea angajatorilor, dar şi persoane care sunt în alte localităţi din judeţ", a afirmat directoarea Centrului de transfuzii.

Anul acesta, Centrul de transfuzii a primit un generator electric de la Consiliul Judeţean, iar conducerea instituţiei speră ca până la finele anului aparatul să poată fi dat în folosinţă, astfel încât în perioada rece, atunci când apar sincope în furnizarea energiei electrice, produsele centrului să nu aibă de suferit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel