10 plante de apartament care îți otrăvesc încet sănătatea

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
10 plante de apartament care îți otrăvesc încet sănătatea, FOTO unsplash
10 plante de apartament care îți otrăvesc încet sănătatea, FOTO unsplash

Plantele de interior tind să fie din ce în ce mai populare în rândul oamenilor care locuiesc la bloc. 

Atunci când își decorează casele, oamenii nu acordă atenție că unele plante pot face mai mult rău decât bine. 

1. Dieffenbachia

Chiar dacă are frunze colorate și frumoase, Dieffenbachia este una dintre principalele plante care pot duce la intoxicație.

Expunerea accidentală poate provoca vezicule la nivelul gurii, diaree, greață și vărsături, senzație de arsură pe gură și gât, umflături și durere.

2. Sansevieria sau Săbiuța

Sansevieria, cunoscută popular ca „limba soacrei”, este o plantă de interior utilizată pentru decorarea casei. Această plantă poartă o substanță numită saponină, care poate fi toxică dacă este ingerată.

Deoarece saponinele pot provoca greață, vărsături și diaree, este mai bine să ții animalele de companie departe de ea!

3. Planta ZZ - Zamioculcas zamiifolia (planta dinozaur)

Zamioculcas zamiifolia sau mai frecvent numită „ plantă ZZ ” are potențialul de a provoca dureri, iritații ale pielii și umflături, dacă este ingerată.

Dacă intri în contact cu aceasta, clătește bine zona expusă cu apă și ia legătura cu un medic.

4. Aloe vera

Aloe Vera este plantă cu o varietate de utilizări și prezența sa pe această listă te-ar putea surprinde! Potrivit oamenilor de știință, această plantă conține substanțe care sunt capabile să provoace diaree, alergii și probleme cu rinichii.

5. Gălbenele

Dacă sunt ingerate, tagetele, cunoscute în mod obișnuit sub numele de gălbenele, pot provoca disconfort gastro-intestinal. De asemenea, seva din plantă poate provoca erupții pe piele.

6. Heartleaf Philodendron sau Planta-frunză în formă de inimă

Filodendronul conține o substanță numită oxalat de calciu, care poate provoca dureri și dificultăți la înghițire. Deși această plantă este incredibil de frumoasă, nu uita să ții animalele de companie departe de ea.

7. Caladium

Frunzele sale în formă de inimă sunt frumoase și pot părea inofensive, dar atenție, această plantă poate fi periculoasă și otrăvitoare.

Dacă animalele și copiii intră în contact cu frunzele de caladium, pot să apară bube și dificultăți de respirație.

8. Poto sau Iedera dracului

Plantele Potos au frunze mari, frumoase, care se încadrează perfect decorului casnic. La fel ca plantele menționate mai sus, această plantă are substanțe precum oxalatul de calciu, care poate provoca iritații bucale, salivare excesivă și chiar vărsături.

9. Euphorbia tirucalli sau Planta-creion

Oricât de frumoasă ar părea, Euphorbia tirucalli are o seva corozivă care poate provoca iritații extreme ale pielii și ochilor. De aceea, această plantă trebuie îngrijită cu atenție, cu ajutorul mănușilor.

Dacă planta intră în contact cu ochii, pot apărea roșeață, mâncărime și senzații de arsură și chiar poate avea un efect negativ asupra vederii.

10. Digitalis purpurea sau planta Degețel

Cunoscută sub numele de  Digitalis purpurea, această frumoasă floare purpurie este prezentă în grădinile ornamentale sau este utilizată ca plantă de apartament.

Ceea ce puțini oameni știu este că frunzele, florile și chiar semințele sale transportă o  substanță cunoscută sub numele de digoxină, care poate fi fatală pentru animale și oameni, dacă este ingerată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel