100.800 doze de vaccin COVID-19 AstraZeneca au plecat în această dimineață spre Republica Moldova

Dana Lascu |
Data publicării:
Secretarul de stat Andrei Baciu (foto dreapta) a gifrat transportul noii tranșe de doze de vaccin Covid-19 pentru  Republica Moldova. Foto: RoVaccinare
Secretarul de stat Andrei Baciu (foto dreapta) a gifrat transportul noii tranșe de doze de vaccin Covid-19 pentru Republica Moldova. Foto: RoVaccinare

În sprijinul autorităților din Republica Moldova implicate în lupta de combatere a pandemiei, Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, fiind trimisă o nouă tranșă de 100.800 doze de vaccin COVID-19 produs de AstraZeneca.

În această dimineață, 100.800 doze de vaccin produs de AstraZeneca au plecat de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” cu destinația Republica Moldova, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu. 

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, pe ruta București – Chișinău și retur. 

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău, se arată pe pagina de Facebook #RoVaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel