11 ceaiuri vindecătoare din ierburi de grădină. La ce boli sunt bune și cum le faci

Dana Lascu |
Data publicării:
Ceaiurile dinierburi care au proprietăți vindecătoare. Foto: Pixabay
Ceaiurile dinierburi care au proprietăți vindecătoare. Foto: Pixabay

Nimic nu este mai liniștitor decât o ceașcă de ceai, dar următoarele ierburi adaugă un beneficiu suplimentar pentru sănătate. Iată lista cu ieburi din care se fac ceaiuri vindecătoare: 

Există multe plante curative pe piață (și în grădina dvs.) care pot fi transformate în ceaiuri vindecătoare. Pe următoarele, însă, s-ar putea să nu le știți: 

MURĂ (frunze) - remediu pentru diaree.

BURDOCK – BRUSTURE (plantă, rădăcini, semințe) - proprietăți antioxidante, antibacteriene și antifungice acționează pentru prevenirea cancerului, purifică sângele, restabilește funcția vezicii biliare și a ficatului, îmbunătățește funcția digestivă și imună, ajută la reducerea simptomelor menopauzei și a gută.

CATNIP – CĂTUȘNICĂ – MENTA PISICII (frunze) - ameliorează stresul și colicile. Ajută la digestie și somn.

MUȘEȚELUL (flori, plante) - tonic nervos, ameliorează stresul, anxietatea și indigestia, stimulează apetitul, ajută somnul și ușurează durerile de cap. Nu consumați dacă sunteți alergic la ambrozie.

SCORȚIȘOARĂ (scoarță) - ajută la reglarea zahărului din sânge pentru a evita diabetul. Îmbunătățește digestia, stimulează metabolismul pentru pierderea în greutate și ameliorează greața și diareea.

CUIȘOARE (muguri de flori) - ajută digestia și ameliorează durerile de dinți.

GHIMBIR (rădăcini) - curăță colonul și este util pentru tulburări intestinale, dureri de cap, bufeuri, greață, dureri musculare și vărsături.

HAMEI (flori) - Hameiul ajută la reducerea tensiunii și anxietății; cunoscut pentru a ajuta la insomnie (hameiul poate fi folosit și în combinație cu rădăcina de valeriană pentru un somn mai odihnitor). Ceaiul este amar, deci poate doriți să folosiți îndulcitor.

ROINIȚĂ (LEMON BALM, frunze, tulpini) - calmează, ameliorează tensiunea, ridică spiritele, ușurează durerile de cap, indigestia și greața și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

ROZMARIN (frunze) - ajută la relaxarea congestiei toracice, facilitând tusea flegmei, calmează durerile de gât.

SALVIE (frunze) - un ajutor digestiv excelent, poate reduce colesterolul, calmează bufeurile și alte simptome ale menopauzei.

Cum se face ceaiul

Instrucțiuni: Pentru a face o ceașcă de ceai de plante, folosiți 1-2 lingurițe de frunze proaspete sau 1 linguriță din cele uscate. Se pun într-o cană și se toarnă apă fierbinte peste ele. Se acoperă și se lasă la infuzat 5 - 6 minute. Îndepărtați apoi frunzele și savurați-l simplu sau cu lămâie și miere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel