17 copii au făcut sindromul vârcolacului, după ce au luat un medicament etichetat greșit

Dana Lascu |
Data publicării:
Copiilor tratați cu medicamentul greșit le-a crescut păr pe corp
Copiilor tratați cu medicamentul greșit le-a crescut păr pe corp

Cel puțin 17 copii din Spania au dezvoltat pilozitate excesivă pe tot corpul – stare numită și sindromul vârcolacului - după ce li s-a administrat un medicament greșit din cauza unei erori de etichetare, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății spaniol.

Primele semnale de alertă au fost date în luna iunie, când părinții celor 17 copii au descoperit că aceștia - printre care se numără și bebeluși - au dezvoltat o pilozitate anormală – sindromul vârcolacului - după ce au luat un medicament vândut sub denumirea de omeprazol, folosit împotriva refluxului gastro-esofagian.

După ce au investigat aceste cazuri de hipertricoză, autoritățile spaniole au descoperit că în cutii se afla de fapt minoxidil, un medicament folosit împotriva căderii părului.

„Acest medicament a fost introdus într-un ambalaj marcat omeprazol", a declarat ministrul sănătății, Maria Luisa Carcedo, citat de AFP și Agerpres.

Laboratorul a fost închis

Eroarea provine de la laboratorul FarmaQuimica Sur, cu sediul în Malaga, unde ingredientul activ a fost greșit etichetat din motive deocamdată necunoscute.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății spaniol a declarat că 17 cazuri de copii care au dezvoltat sindromul vârcolacului au fost raportate autorităților din Cantabria (nord), Andaluzia (sud) și regiunea Valencia (est).

Simptomele vor dispărea după ce copiii nu vor mai lua medicamentul, care a fost retras deja din farmacii, a dat asigurări Ministerul spaniol al Sănătății, într-un comunicat, care a precizat și că laboratorul a fost închis „ca măsură de precauție".

Cei patru copii afectați din Andaluzia, trei bebeluși și un copil de șapte ani, se simt bine, au anunțat serviciile de sănătate spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel