17 superstiții legate de Valentine's Day. Ce să faci și să nu faci de Ziua Îndrăgostiților

Dana Lascu |
Data publicării:
Valentine's Day. Foto: Pixabay
Valentine's Day. Foto: Pixabay

În lume sunt mai multe superstiții legate de 14 februarie, Ziua Sfântului Valentin, Ziua Îndrăgostiților sau „Valentine’s Day” cum i se mai spune. Iată câteva dintre ele: 

Sunt câteva superstiții legate de 14 februarie - Valentine’s Day (Ziua Sfântului Valentin sau Ziua Îndrăgostiților). În România, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită tradițional de Dragobete, adică pe 24 februarie. 

1) Prin tradiție, o tânără fată trebuia se va căsători în cele din urmă cu primul bărbat eligibil pe care l-a întâlnit de Ziua Îndrăgostiților.

2) A fi trezit cu un sărut în Ziua Îndrăgostiților este considerat ceva norocos.

3) Unii ar putea crede că păsările nu au nimic de-a face cu romantismul, dar, de fapt, legenda spune că, dacă o femeie observă o creatură înaripată pe 14 februarie, aceasta va prezice tipul de bărbat cu care se va căsători.

4) Potrivit superstițiilor, dacă în acea zi, fata vede o mierlă, s-ar căsători cu un marinar sau luptător împotriva criminalității. 

5) Dacă în acea zi o fată o vede un porumbel, se va căsători cu un bărbat cu inima de aur. Va avea o căsnicie fericită și pașnică.

6) Dacă o fată vede o vrabie, se va căsători cu un om sărac care îi va aduce multă fericire în căsătorie și în viață, dar nu și bani.

7) Pe 14 februarie, dacă o fată vede o bufniță, nu se va căsători niciodată. 

8) Dacă o fată vede o căprioară, se va căsători cu un om bogat.

9) Dacă o persoană se gândește la cinci sau șase nume considerate a fi parteneri de căsătorie potriviți și răsucește coada unui măr în timp spune numele respective, atunci se crede că eventualul soț va fi cel al cărui nume a fost spus în momentul în care codița se rupe.

10) Dacă o doamnă sau domnișoară primește trandafiri roșii de la iubitul ei, de Ziua Îndrăgostiților, o iubește.

11) Dacă primește trandafiri galbeni de la iubitul ei, acesta este gelos.

12) Dacă o fată primește un cactus de la iubitul ei, ar putea avea o ceartă.

13) Dacă vedeți o veveriță de Ziua Îndrăgostiților, vă veți căsători cu o hrăpăreață vă va lua toți banii.

14) În unele țări, o tânără poate primi un cadou îmbrăcăminte de la un potențial pretendent. Dacă darul este păstrat, înseamnă că ea a acceptat propunerea sa de căsătorie.

15) Dacă găsești o mănușă pe stradă de Ziua Îndrăgostiților, viitoarea ta iubită va avea cealaltă mănușă lipsă.

16) Dacă un măr este tăiat în jumătate, numărul semințelor găsite în interiorul fructului va indica numărul de copii pe care îl vei avea.

17) În Țara Galilor, iubiții sculptează linguri din lemn și le oferă în dar. Decorațiunile preferate pentru linguri sunt inimi, chei și găuri de cheie ... decorațiunile însemnând „Tu îmi deblochezi inima!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel