24 de ani de la decesul biochimistului ce a descoperit căile chimice ale fotosintezei

DCMedical Team / 08 ian 2021 / 09:58
Plante  FOTO: Pixabay
Plante FOTO: Pixabay

Au trecut 24 de ani de la decesul lui Melvin Calvin, biochimistul care a primit Nobelul pentru descoperirea căilor chimice ale fotosintezei.

Se împlinesc 24 de ani de la trecerea în neființă a savantului Melvin Calvin care a descoperit căile chimice ale fotosintezei, un proces important în funcționarea plantelor. Pentru munca sa a luat Premiul Nobel în Chimie în 1961.

Melvin Calvin (8 aprilie 1911 – 8 ianuarie 1997) s-a născut la St. Paul, Minnesota, SUA, din părinți ruși emigranți. Și-a luat licența în Chimie la Michigan College of Mining and Technology, iar doctoratul la Universitatea din Minnesota. Cariera academică și-a început-o la Universitatea din California la Berkeley în 1937. A fost distins cu numeroase medalii, premii. Membru în numeroase societăți precum: Academia Națională de Științe, Societatea Filozofică Americană, Academia Americană de Arte și Științe, Societatea Regală din Londra, Academia Regală Olandeză de Științe și Litere și Academia Germană de Oameni de Știință, Leopoldina, potrivit site-ului organizatorilor Premiului Nobel.

Mai multe date pot fi găsite și în Enciclopedia Britannica.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy