3 greșeli pe care nu trebuie să le faci niciodată când cureți baia

O baie este de obicei o cameră mică și mulți consideră că dezinfectarea ei este o sarcină ușoară. Această idee este greșită. Baia necesită o curățare minuțioasă, pentru a scăpa de ciuperci și mucegai. 

Oțetul alb, bicarbonatul de sodiu și săpunul negru sunt foarte utile pentru dezinfectarea, degresarea și îndepărtarea calcarului din baie. Dar cum le folosești în general?

3 greșeli pe care nu trebuie să le faci niciodată când cureți baia

1. Timpul de pauză al dezinfectantului

Folosirea unui dezinfectant natural pentru curățarea băii este un lucru bun. Dar îl folosești corect? Mulți oameni îl aplică și îl clătesc imediat. Totuși, pentru ca un produs de curățare să fie eficient, este important să îl lași să acționeze cel puțin 15 minute pe toate suprafețele, chiar și pe podea.

De asemenea, data viitoare, indiferent dacă intenționezi să cureți robinetele din oțel inoxidabil, chiuveta, vasul de toaletă, dușul sau cada, înmoaie un burete în oțet alb și freacă toate suprafețele care trebuie curățate. Lasă să acționeze aproximativ cincisprezece minute. După acest timp, pur și simplu clătește cu apă curată și apoi șterge cu o cârpă din microfibră pentru a scăpa definitiv de murdărie.

2. Adaugi prea mult produs

Utilizarea unei cantități mari de produse nu este sinonimă cu curățenia, ci mai degrabă cu risipa. Folosind un spray, trebuie doar să pulverizezi o singură dată pe zona murdară. Produsele de curățare vor acționa ca un degresant. 

3. Clătești cu apă rece

Apa rece nu elimină murdăria și mulți microbi. Doar apa fierbinte este capabilă să le extermine. În plus, unele pulberi precum bicarbonatul de sodiu se dizolvă în apă la temperaturi ridicate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel