4 obiceiuri care-ți reduc riscul de cancer la jumătate!

Dana Lascu |
Data publicării:
Alcoolul
Alcoolul

Un studiu arată că sunt patru obiceiuri direct implicate în reducerea riscului de cancer: la două dintre ele trebuie să renunți, de două trebuie să te ții cu consecvență!

Cancerul se poate declanșa oriunde în corpul uman. Cu peste 200 de tipuri cunoscute de cancer, un studiu publicat în revista JAMA Oncology evidențiază o altă abordare – trebuie pus mai mare preț pe pe prevenție.

Aproape 136.000 de bărbați și femei au participat la studiu. Se consideră că o persoană are stil sănătos de viață dacă nu a fi fumat timp de cel puțin cinci ani, a fi consumat moderat până la fără alcool (nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei și nu mai mult de două băuturi pe zi pentru bărbați), are un indice de masă corporală între 18,5 și 27,5 și face activitate fizică aerobă care însumează săptămânal de cel puțin 150 de minute, la intensitate moderată.

Un studiu publicat în JAMA Oncology (link direct studiu) arată cum mici modificări ale stilului de viață ar putea reduce riscul unei persoane de a suferi de mai multe tipuri de cancer. Conform studiului, iată cele patru modificări ale stilului de viață care ar putea reduce riscul de cancer la jumătate:

1. Evitați fumatul

S-a constatat că fumatul dăunează aproape tuturor organelor corporale și sistemului de organe din corp, diminuând sănătatea generală a unei persoane. Este, de asemenea, principala cauză a cancerului și a deceselor cauzate de cancer, provocând cancere la plămâni, esofag, laringe, gură, gât, rinichi, vezică, ficat, pancreas, stomac, col uterin, colon și rect, precum și leucemie mieloidă acută.

2. Reduceți consumul de alcool

Consumul de alcool poate provoca o varietate de probleme de sănătate, inclusiv cancer. Alcoolul este o cauză cunoscută a cancerelor de gură, gât, esofag, ficat, colon, rect și sân. Consumul intens de alcool poate crește, de asemenea, riscul de cancer pancreatic. Riscul crește odată cu creșterea cantității de alcool consumat.

3. Mențineți o greutate sănătoasă

A fi supraponderal sau obez poate duce la numeroase complicații de sănătate. Obezitatea este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de apariție a mai multor tipuri de cancer, inclusiv tipuri de cancer de esofag, pancreas, colon, rect, sân, uter, rinichi, tiroidă și vezică biliară.

4. Exerciții fizice

Cercetările au arătat că a nu fi activ este un factor cheie care poate crește riscul de cancer al unei persoane. A fi activ fizic în mod regulat vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer, ajutându-vă să rămâneți la o greutate sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel