4 plante MINUNE în perioada MENOPAUZEI

Anisia Nica |
Data publicării:
4 plante minune FOTO: Unsplash @engin akyurt
4 plante minune FOTO: Unsplash @engin akyurt

Cum poți alunga semnele menopauzei cu remedii naturale? Care sunt cele mai bune plante în această perioada?

Menopauza este o stare fiziologică cu care se confruntă femeile între 45-50 de ani. Aceasta apare datorită scăderii funcției hormonale și este însoțită de schimbări de dispoziție, tulburări neuro-vegetative, creșterea stării de irascibilitate, tulburări de somn, bufeuri, schimbări de ritm cardiac etc.

Unele femei trec ușor prin menopauză, fără semne care să le creeze disconfort. O parte dintre femei nu au o situație atât de fericită și au nevoie de ajutor în această perioadă. Remediile naturale sunt printre cele mai folosite în ameliorarea simptomelor menopauzei, iar printre cele mai populare se numără: păducelul, urzica, sunătoarea și coada șoricelului.

Păducel

Păducelul este utilizat cel mai adesea sub forma ceaiului de păducel. Acesta are efect calmant și poate fi un real ajutor pentru femeile aflate la menopauză. Ceaiul de păducel ameliorează bufeurile, scade stările de irascibilitate și induce o stare de relaxare în corp. De asemenea, acest ceai este unul dintre cele mai puternice hipotensive naturale.

Urzică

Urzica este o plantă cu capacitate de a remedia tulburările hormonale. Studiile de fitoterapie arată că aceasta se folosește în tulburările menstruale și este utilă și în perioada menopauzei. Planta se poate consuma în mâncăruri primăvara sau sub formă de ceai în orice moment al anului.

Sunătoare

Ceaiul de sunătoare este folosit încă din cele mai vechi timpuri în tratamentul depresiei. Planta acționează împotriva insomniilor, anxietății, stărilor de tristețe și ameliorează tulburările neuro-vegetative din perioada menopauzei. 

Ceaiul de sunătoare nu trebuie consumat înainte de expunerea la lumină puternică din cauza efectului său fotosensibilizant. Se recomandă consumul acestui ceai seara, înainte de culcare.

Coada șoricelului

Ceaiul de coada șoricelului este unul dintre cele mai recomandate remedii naturiste pentru tratarea simptomelor din perioada menopauzei. Planta are efecte antiinflamatorii, cicatrizante și antimicrobiene și poate fi folosită atât intern, cât și extern pentru băile de șezut.

Vezi și: Băutura care te scapă de INSOMNIE și oprește MIGRENELE

Premenopauza: INSOMNIA, stările depresive și ANXIETATEA pe lista simptomelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel