5 greșeli frecvente pe care le faci când te speli pe dinți

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dinți sănătoși
Dinți sănătoși

Acestea sunt câteva dintre greșelile obișnuite care se fac în timp ce ne spălăm pe dinți.

Periajul și folosirea aței dentare sunt extrem de importante pentru a menține igiena orală și pentru a vă îngriji sănătatea dentară. Igiena dentară a jucat un rol masiv în combaterea bolilor precum ciuperca neagră și coronavirusul. Igiena precară duce, de asemenea, la o imunitate slabă și la mai multe șanse de a prinde o boală.

O igienă orală bună și o îngrijire dentară adecvată reduc riscul de a prinde orice boli.

Iată câteva greșeli obișnuite pe care le puteți face în timp ce vă spălați pe dinți.

Periați prea tare

Periajul prea tare slăbește smalțul și poate duce la retragerea a gingiei în timp. Asigurați-vă că alegeți o periuță de dinți cu peri moi, astfel încât gingiile să nu vă sângereze cu periajul în exces.

Nu schimbați la timp periuța de dinți

Dacă periuța de dinți arată extrem de veche și perii se destramă, atunci este timpul să vă schimbați periuța de dinți și să cumpărați una nouă. Este recomandat de medici stomatologi să vă schimbați frecvent periuța de dinți și să cumpărați o periuță de dinți nouă o dată la 3 luni.

Nu se periază suficient timp

Se recomandă să vă spălați dinții cel puțin două-trei minute. Spălarea dinților pentru durate mai lungi asigură faptul că toți germenii sunt curățați și gura este curățată corespunzător.

Periajul se face prea des sau insuficient

În mod ideal, nu ar trebui să vă spălați dinții mai mult de două ori pe zi. Ar trebui să vă spălați dinții o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Acest lucru va asigura o igienă dentară adecvată. Periajul prea des vă poate slăbi gingiile și dinții.

Este ignorată partea interioară a dinților

Nu vă spălați doar suprafața exterioară a dinților. Asigurați-vă că ați curățat și suprafața interioară, deoarece se colectează germeni acolo. Dinții ar trebui să fie curățați corespunzător de pe toate părțile și pe toate suprafețele, chiar și pe cele care nu sunt vizibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel