5 obiceiuri alimentare sănătoase pe care trebuie să le înveți


Majoritatea obiceiurilor alimentare sunt stabilite în perioada copilăriei. Dar asta nu înseamnă că este prea târziu pentru a adopta noi obiceiuri sănătoase.

 

A face schimbări sănătoase nu înseamnă să vă revizuiți complet dieta. Începeți în ritmul propriu, practicând aceste obiceiuri cheie de alimentație sănătoasă, notează Mayo Clinic. 

Mănâncă micul dejun

Cercetările indică faptul că micul dejun în fiecare zi ajută la pierderea în greutate și la menținerea greutății prin reducerea senzației de foame mai târziu în zi.

Includeți cel puțin două grupe alimentare - cum ar fi cerealele integrale, proteinele slabe, lactatele sau fructele și legumele - la micul dejun pentru a avea o alimentație sănătoasă.

Bea apă

Apa este un element nutritiv crucial care este adesea trecut cu vederea. Șaizeci la sută din greutatea corpului tău este alcătuit din apă și fiecare sistem din corpul tău necesită hidratare ca să funcționeze corect. Nevoile de fluid depind de mai mulți factori: sănătatea dvs., mediul dvs., cât de activ sunteți și dacă sunteți gravidă sau alăptați. Institutul de Medicină recomandă bărbaților să bea aproximativ 13 căni de apă pe zi, iar femeile să bea nouă căni de 8 uncii de apă pe zi.

Uneori setea poate fi interpretată greșit ca foame. Consumul unui pahar cu apă înainte de a mânca poate satisface setea și vă poate împiedica să mâncați calorii inutile.

Află ce este în mâncarea ta

Mâncați alimente care conțin doar ingrediente pe care le puteți identifica cu ușurință și alimente cu doar câteva ingrediente. Cosnumul de „mâncare reală" vă va ajuta să reduceți mâncarea procesată, cum ar fi chipsurile, prăjiturile și alimentele congelate.

Fii politicos la restaurante

Majoritatea restaurantelor servesc dimensiuni mari de porții, încărcate cu sare și grăsime. Pentru a evita să alimentați excesiv, solicitați o cutie și luați resturile acasă și economisiți jumătate pentru ziua următoare. În acest fel, nu vei fi tentat să mănânci mai mult decât îți dorești sau ai nevoie cu adevărat.

Exersați alimentația conștientă

Mindfulness este o formă de meditație care implică concentrarea intensă asupra prezentului - ceea ce simți în fiecare moment, chiar și în timp ce mănânci.

Practica unei alimentații conștiente vă permite să încetiniți și să savurați mâncarea, ceea ce vă poate ajuta să preveniți supraalimentarea. Cum? Durează până la 20 de minute ca creierul tău să înregistreze substanțele chimice care te anunță când nu mai ești flămând. Incetinirea ajuta creierul sa ajunga la cat de plin de senzatie te simti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel