5 semnale de alarmă că durerea cap nu e o simplă cefalee și ar trebui să mergi la medic urgent

Angela Sabău |
Data publicării:
Migrenă, durere de cap
Migrenă, durere de cap

Iată cinci semne că durerea de cap nu e o simplă durere și că poate semnala ceva grav. Experții spun că e cazul să te prezenți la medic dacă recunoști unul dintre aceste simptome.

Durerile de cap de dimineața pot să apară, însă de obicei trec după ce bem o cafea. Alteori, în alte momente ale zilei, un pui de somn ne poate scăpa de durerea de cap.

În ultimă instanță, un analgezic ne va ajuta să ne continuăm activitatea zilnică și să scăpăm de neplăcuta durere de cap.

Deși de cele mai multe ori, aceste dureri de cap sunt simple și apar din cauza epuizării, stresului și anxietății și pot fi ameliorate prin odihnă sau o băutură caldă relaxantă, există momente când durerea de cap poate semnala ceva grav.

Dr. Pavan Pai, neurolog, Spitalul Wockhardt, Mira Road, Mumbai, enumeră cinci moduri de a ști că durerea de cap este un semnal al ceva grav și nu ar trebui ignorată.

1: Cefalee cu greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet

Aceste simptome pot indica o migrenă, care este o afecțiune neurologică care duce la o senzație de pulsație doar pe o parte a capului. Deci, dacă aveți o durere de cap cu greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet, atunci trebuie să consultați imediat un medic pentru un tratament pentru migrenă.

2: Cefalee însoțită de febră sau înțepenire a gâtului

Acest lucru poate indica faptul că este posibil să aveți encefalită sau meningită. Encefalita înseamnă inflamația creierului, iar meningita înseamnă inflamația membranei din jurul creierului. Ambele condiții pot pune viața în pericol și pot provoca dureri de cap. Este recomandabil să nu ignorați aceste simptome pentru mult timp și să consultați un medic cel mai devreme.

3: Cefalee cu modificări de vorbire și vedere

Dacă durerea de cap este însoțită de modificări ale vederii, tulburări de vorbire, incapacitate de a merge, slăbiciune pe o parte a corpului, atunci poate fi un accident vascular cerebral ischemic. Este cea mai frecventă apariție și, de obicei, apare din cauza cheagului de sânge care are loc într-un vas de sânge din creier și fluxul de sânge este întrerupt la creier. O durere de cap severă este un semn al unui accident vascular cerebral.

4: Dureri de cap care cauzează modificări de comportament

Durerea de cap este însoțită de alte modificări comportamentale, cum ar fi memoria, raționamentul, cititul și scrisul sau controlul emoțional? Atunci poate fi o tumoră pe creier. Prin urmare, este imperativ să discutați cu medicul și să obțineți un diagnostic adecvat.

5: Cefalee din cauza anevrismului cerebral rupt

Un anevrism cerebral înseamnă un punct slab din peretele arterial al creierului care se umflă și se umple cu sânge. Astfel, o durere de cap bruscă și severă este simptomul cheie al unui anevrism rupt. Are tendința de a se scurge și de a se rupe, ducând la sângerare la nivelul creierului (hemoragie subarahnoidiană).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel