6 alimente care NU trebuie niciodată reîncălzite la cuptorul cu microunde

Adisa Codruț |
Data publicării:

De dragul economiei sau pentru a păstra gustos un fel de mâncare, aproape toți ne-am obișnuit să ținem alimentele în frigider, apoi să le reîncălzim la cuptorul cu microunde. N-ar trebui să mai faci asta, deoarece te poate îmbolnăvi!

Reîncălzirea anumitor alimente înseamnă a-ți asuma riscul de a te expune unui pericol pe care puțini oameni îl suspectează. Acestea sunt alimente care pot deveni toxice sau îți pot afecta sănătatea. Unele pot crea probleme digestive sau tulburări mai grave. Pentru a te proteja de aceste riscuri, iată 6 alimente care nu ar trebui niciodată reîncălzite la cuptorul cu microunde.

1. Orez

Riscul de intoxicație alimentară este real dacă decizi să îți reîncălzești orezul la cuptorul cu microunde. Cauza ar fi o bacterie găsită în acest aliment, numită Bacillus cereus, așa cum a fost evidențiată într-un studiu publicat în International Journal of Food Biology. Deși bacteriile nu pot rezista căldurii cuptorului cu microunde, produc spori toxici care nu dispar în ciuda temperaturilor ridicate.

În plus, acești spori se înmulțesc atunci când orezul este plasat la temperatura camerei după ce a fost reîncălzit, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge și, prin urmare, ar putea provoca vărsături și diaree.

2. Ciuperci

Atributele acestui aliment sunt excelente pentru sănătate datorită bogăției sale în vitamine și fibre. Dar este esențial să reții că ciupercile trebuie consumate doar proaspete. 

Ciupercile și mâncărurile care conțin ciuperci nu ar trebui reîncălzite la cuptorul cu microunde deoarece își vor schimba gustul. În plus, îngreunează digestia. Rezultatul? Gaze, balonare și dureri de stomac. 

3. Lapte pentru bebeluși

Deși încălzește laptele destul de repede, cuptorul cu microunde poate fi periculos, deoarece nu se încălzește uniform. Deci, când vine vorba de laptele pentru bebeluși, este imperativ să fii atentă, deoarece unele zone pot fi fierbinți, în timp ce altele vor fi în continuare reci.

4. Pui

Evită să gătești carnea de pui la cuptorul cu microunde și alege cuptorul sau tigaia. Un cuptor cu microunde nu este suficient de capabil să omoare bacteriile, deoarece căldura pe care o emite nu permite cărnii să se gătească uniform.

În plus, puiul poate conține bacterii dăunătoare care pot provoca diaree, vărsături sau chiar febră.

5. Ouă

Niciodată nu băga ouăle în cuptorul cu microunde, deoarece ar putea exploda! 

6. Carne procesată

Cercetătorii au descoperit într-un studiu publicat în revista Food Control că reîncălzirea cărnii procesate ar putea fi responsabilă pentru așa-numiții oxisteroli, care pot acționa asupra organismului prin creșterea riscului de ateroscleroză sau boli cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel