6 dureri musculare cauzate de stări emoționale

Osteoartrita, hernia de disc, durerea lombară, fibromialgia sunt toate patologii responsabile de durere și reacții inflamatorii. Uneori, aceste disconforturi grave pot ascunde conflicte emoționale nerezolvate.

Validate și aprobate de medicul Maricela Jimenez Lopez, motivele care stau la baza durerilor musculare sunt uneori emoționale. 

Durerile musculare sunt uneori legate de emoții

Deși credem adesea că durerea ascuțită este un semn al unei afecțiuni precum scolioza, unele dureri musculare pot rezulta din emoții. Anxietatea, îngrijorarea și stresul au un impact major asupra organismului, care se pot traduce prin dureri de spate. Unele persoane pot prezenta eczeme sau dureri de cap atunci când sunt stresate. Suprimarea a ceea ce simțim ne poate îmbolnăvi atât corpul, cât și mintea.

Emoțiile pot provoca tensiuni dureroase

Uneori, exprimarea emoțiilor poate elibera tensiunea din mușchi. Cu siguranță ai avut spasme musculare la nivelul stomacului în momentele de stres. Corpul tău încearcă să îți trimită un mesaj despre ceea ce se întâmplă în subconștientul tău. Durerea severă a gâtului este frecventă atunci când adopți o postură proastă, ducând uneori la spondiloză cervicală. Totodată, durerea de gât poate fi o cauză a emoțiilor negative stocate în organism. Durerea musculară poate fi cauzată de frică, furie, tristețe, amărăciune sau chiar nervozitate. 

Stresul poate provoca dureri severe la nivelul mușchilor

Aceste concluzii științifice sunt formale. Stresul cronic poate cauza o tensiune constantă a mușchilor. Aceasta din urmă nu numai că provoacă dureri musculare, dar are și impact asupra sistemului respirator sau digestiv. 

Ce înseamnă durerea de gât?

Stilul de viață modern în care tehnologia este omniprezentă ne determină să adoptăm o postură proastă care modifică poziția coloanei vertebrale. Acest lucru este cu atât mai sever când acești factori sunt asociați cu un stil de viață sedentar. Dincolo de acești factori, contracturile cervicale pot fi rezultatul emoțiilor tăcute. Această durere poate indica incertitudine cu privire la viitor sau poate fi din cauza conflictelor interumane.

Care este semnificația durerii de cap?

Când avem dureri de cap, putem fi sensibili la zgomot și lumină. Această durere se amplifică pe măsură ce petrecem timp în fața calculatorului, pe măsură ce lucrăm și atunci când nu dormim suficient. Totodată, stresul este un potențial factor declanșator al durerilor de cap. Acest studiu arată că stresul este un factor care contribuie la durerile de cap tensionate.

Care este motivul psihologic al tensiunii musculare a spatelui?

Cei care suferă de durere de spate sunt adesea persoane care au o povară mentală și emoțională semnificativă. Au o stare de stres și alertă constantă. 

Cum se interpretează durerea acută a mâinilor?

Îmbătrânirea și mișcările bruște pot provoca osteoartrită. Dar și starea emoțională contribuie la aceste dureri ale mâinilor. Factorul declanșator poate fi dificultatea în atingerea obiectivelor sau incapacitatea de a ne elibera de trecut. 

Care este semnificația unei contracturi musculare a genunchiului?

Această parte a corpului este esențială, deoarece susține toată greutatea corpului. Când genunchii dor sau sunt tensionați, cauza poate fi emoțională. Cei care tind să aibă aceste dureri au probleme cu odihna. 

Ce se află în spatele durerii de picioare?

Aceste zone sensibile ale corpului conțin multe meridiane legate de organe, potrivit medicinei tradiționale chineze. Corpul este legat de minte. Durerea de picioare poate indica multe lucruri - o stare generală de rău sau dificultate în găsirea plăcerii în activitățile zilnice. Această durere se poate răspândi și la glezne.

Cum să scapi de emoțiile negative?

Multe emoții negative pot avea impact asupra relațiilor noastre și lăsa amprente asupra corpului nostru prin durere. Acestea pot fi dăunătoare, de aceea este important să adoptăm un stil de viață sănătos, să facem mișcare, să gândim pozitiv. Dacă adoptarea acestor obiceiuri nu este suficientă pentru a reduce suferința emoțională, este esențial să apelăm la un specialist. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel