7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea - Foto: Freepick @simonapilolla
7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea - Foto: Freepick @simonapilolla

Care sunt produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea. Ar trebui excluse din regim. Dacă nu poți renunța la ele, limitează consumul.

Medicii spun că produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea, afectează și sănătatea, de aceea trebuie să ai grijă ce pui în farfurie. 

Măștile, cremele, scrub-urile, loțiunile și alte zeci de produse cosmetice nu te vor ajuta dacă nu mănânci corect. Acnee, riduri, pete și tot felul de iritații pe ten pot fi rezultatul regimului alimentar incorect.

Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți

Ești ceea ce mănânci și asta este adevărat. Prin urmare, ar trebui să-ți analizezi dieta și să o corectezi. În primul rând, scapă de produsele alimentare care îți distrug frumusețea și tinerețea.

1. Cafea. Pentru a începe bine ziua, ai nevoie de o ceașcă de cafea. Această băutură stimulează hipofiza (glanda pituitară), ceea ce determină producerea de cortizol, un hormon al stresului. Acesta duce la creșterea rapidă în greutate în zona abdomenului, accelerează procesul de îmbătrânire și subțiază pielea.

Cortizolul crește și nivelul de anxietate. Așa că treci de la cafea la ceai, cât mai curând posibil. De exemplu, ceaiul verde și ceaiul matcha sunt gustoase și revigorante.

Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor

2. Alcool. Alcoolul deshidratează organismul și duce la apariția ridurilor sub ochi, deoarece pielea din acea zonă este foarte delicată și reacționează puternic la deshidratare. Dacă consumi alcool, nu uita să bei apă.  

3. Produsele lactate și laptele. Multe persoane au intoleranță la lactoză, care provoacă dureri abdominale, diaree și gaze intestinale. Persoanele cu intoleranță la lactoză dezvoltă acnee, după ce consumă produse lactate. În plus, laptele de vacă conține hormoni care destabilizează fondul hormonal al organismului, ceea ce duce la apariția coșurilor pe față. Încearcă să consumi lapte fără lactoză sau lapte vegetal, cum ar fi cel din soia, cocos sau migdale.

7 semne ale dietei sănătoase. Se văd din cap până-n picioare

4. Zahăr. Dependența de zahăr și de alimentele bogate în zahăr duce la scăderea colagenului și a elastinei. Pielea devine rigidă, se lasă și își pierde elasticitatea naturală. Nici măcar iaurturile naturale nu sunt suficient de sănătoase dacă conțin îndulcitori artificiali. Alege iaurturi fără aditivi și adăugă nuci, fructe, fructe uscate și cereale.  

5. Coloranți artificiali. Aceste produse dau alimentelor culoare. Dar, în același timp, sunt foarte dăunătoare pentru sănătate și pentru piele. Coloranții artificiali provoacă adesea inflamații în organism, care se manifestă pe piele sub formă de acnee și urticarie.  

Dovleceii, beneficii pentru organism. Oferă protecție împotriva cancerului de colon

Printre produsele alimentare, care îți distrug frumusețea și tinerețea se regăsesc și fructele de mare. Creveții și homarii sunt bogați în iod, care este bun pentru dinți și glanda tiroidă. Dar prea mult iod provoacă acnee. Dacă suferi de acnee, încearcă să limitezi consumul de fructe de mare.

7. Carnea roșie. Deși carnea este cea mai bună sursă de proteine ​​și fier, nu trebuie să abuzezi de ea, deoarece îți va crește nivelul colesterolului din sânge. Iar acest lucru va afecta cu siguranță nu doar sănătatea, ci și pielea: vor apărea erupții cutanate și inflamații. De asemenea, ar trebui să nu consumi prea mulți cârnați și alte mezeluri, care conțin mult sodiu.

Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis

 

Patru alimente care stimulează metabolismul. De ce trebuie să le incluzi în dieta ta.

Se știe că odată cu vârsta, metabolismul încetinește. Un metabolism încetinit provoacă stări de oboseală, dureri de cap, creștere în greutate și fire de păr căzute. Dar există o soluție! Trebuie să adaugi în dietă patru alimente care stimulează metabolismul.

Unul dintre aceste produse este ardeiul iute. Acidul fenolic din ​​ardeiul iute joacă un rol în stimularea metabolismului. Cu un gust picant, o savoare intensă, ardeiul iute are nenumărate beneficii terapeutice. Este unul dintre cele mai interesante alimente, care poate fi folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparate, cât și la ameliorarea unor afecțiuni, grație proprietăților sale medicinale.

Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți

Un alt produs minunat este ghimbirul. Unele studii au arătat că ghimbirul ajută la arderea caloriilor. Consumul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, sensibilizante și stimulatoare asupra tractului gastrointestinal.

Rădăcina sa ajută persoanele supraponderale sau obeze să piardă în greutate, iar acest lucru se datorează faptului că ghimbirul este plin de antioxidanți naturali.

Pe lista celor celor patru alimente, care stimulează metabolismul se numără și fulgii de ovăz. Ovăzul și alte cereale integrale te pot ajuta să menții un metabolism sănătos. Cerealele integrale ajută la creșterea ratei metabolice de odihnă a unei persoane. Fulgii de ovăz te ajută să te simți sătul mai mult timp și să arzi mai multe grăsimi.

În plus, cerealele integrale mențin sănătos echilibrul microbian al organismului uman, oferind un echilibru al bacteriilor intestinale. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel