8 fructe care scad glicemia. Pot fi consumate de diabetici. Reglează tensiunea arterială și previn bolile cronice

Monika Baciu |
Data publicării:
glicemia - FOTO: Freepik@vecstock
glicemia - FOTO: Freepik@vecstock

Consumul de fructe în dieta unei persoane cu diabet a fost mult timp un subiect de dezbatere și confuzie. Contrar opiniei populare, fructele pot fi incluse în mod responsabil în dieta diabeticilor, deoarece unele dintre ele sunt considerate "super-alimente pentru diabet", fiind bogate în vitamine, minerale și fibre, și având un indice glicemic scăzut. 

Cu toții știm că fructele sunt o parte importantă a unei diete sănătoase, dar pentru persoanele cu diabet, consumul de fructe poate părea problematic din cauza conținutului lor de zahăr. Cu toate acestea, cercetările recente au arătat că anumite fructe pot fi incluse în mod responsabil în dieta diabeticilor, deoarece acestea au un indice glicemic scăzut și oferă beneficii nutriționale semnificative.

De fapt, Asociația Americană de Diabet a etichetat unele fructe ca "super-alimente pentru diabet", datorită conținutului lor bogat în vitamine, minerale și fibre. Înțelegerea modului în care anumite fructe afectează nivelul de zahăr din sânge și adoptarea unui echilibru adecvat în consumul lor poate contribui la gestionarea diabetului și menținerea unei vieți sănătoase.

Fructele sunt considerate alimente cu indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că determină o creștere mai lentă și mai mică a nivelului de zahăr din sânge. Alimentele bogate în fibre sunt adesea cu indice glicemic scăzut deoarece reglează natural nivelul de zahăr din sânge și te ajută să te simți sătul.

Desigur, ar trebui să consumi aceste fructe prietenoase cu diabetul în mod moderat. De asemenea, asigură-te că le consumi așa cum sunt, în forma lor naturală, și evită sucurile, siropurile și fructele procesate cu adaos de zahăr.

Vezi și: Cel mai rău lucru care duce la demență. Este de 15 ori mai nociv decât fumatul și consumul de alcool

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți, vitamine și fibre, ceea ce le face o alternativă cu IG scăzut atunci când simți poftă de dulce. Încearcă să le pui în iaurt simplu, degresat, pentru un mic dejun sau desert sănătos.

Cireșe

Cireșele sunt alte fructe cu IG scăzut care pot ajuta la combaterea inflamației. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți, care pot ajuta corpul să lupte împotriva bolilor precum cancerul.

Piersici

Glicemie - FOTO: Freepik@Cobrastock

Piersicile sunt tratamentul perfect pentru vara. Sunt pline de vitamine, minerale și fibre și merg de minune în ceaiul de mentă neîndulcit.

Caise

O porție din aceste fructe de vară conține peste 50% din necesarul zilnic de vitamina A și este plină de fibre. Încearcă să adaugi cubulețe de caise într-o salată de vară pentru un twist revigorant.

Mere

Există un motiv pentru care merele sunt fructele preferate ale tuturor: sunt pline de fibre, vitamina C și antioxidanți. În plus, sunt ușor de luat cu tine și de mâncat oriunde.

Vezi și: Cum să scapi de energiile negative. Adriana Dobrescu: Extraordinar de puternic!

Portocale

Obține toată vitamina C de care ai nevoie într-o zi doar mâncând o portocală. Portocalele conțin și acid folic și potasiu, astfel ambele pot contribui la reglarea tensiunii arteriale.

Pere

Perele sunt o sursă delicioasă de vitamina K și te pot însoți oriunde mergi. După ce sunt culese, devin mai suculente și mai dulci. Asigură-te doar că le depozitezi în frigider după ce se coc.

Vezi și: Alimentul sănătos care interacționează cu tratamentul pentru tiroidă. Dr. Ruxandra Dobrescu: Niciun alt aliment nu este atât de învăluit în mister și controverse

Kiwi

Kiwi-urile sunt o sursă bună de potasiu, fibre și vitamina C. Sunt disponibile tot timpul anului, așa că le vei găsi în magazin ori de câte ori simți nevoia să consumi un fruct care să îți ofere energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel