8 rețete speciale de ceaiuri pentru toamnă

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
8 retete foto:freepik@seungjin yu
8 retete foto:freepik@seungjin yu

Pentru a celebra această perioadă plină de farmec, am pregătit pentru tine 8 rețete speciale de ceai, fiecare cu aromele și ingredientele care definesc toamna într-un mod unic.

Odată cu adierea brizei reci și cu schimbarea treptată a culorilor frunzelor, toamna ne aduce o simfonie a culorilor, arome și senzațiilor unice. Este un sezon în care pofta de ceai se amplifică, iar ceașca de ceai devine o punte spre reconfort și încălzire în acele zile răcoroase și seri întunecate. Pentru a celebra această perioadă plină de farmec, am pregătit pentru tine 8 rețete speciale de ceai, fiecare cu aromele și ingredientele care definesc toamna într-un mod unic.

De la combinații îmbietoare de condimente, până la amestecuri inedite de fructe și arome încântătoare, aceste rețete sunt menite să transforme o simplă ceașcă într-o experiență autentică de toamnă. Fiecare înghițitură este ca o călătorie prin peisajele vibrante ale acestui sezon, aducând confort și bucurie în fiecare moment.

Prin urmare, te invităm să îți pui șorțul de bucătărie și să începi să explorezi aceste rețete, să alegi aromele care te atrag cel mai mult și să îți creezi propriul ritual de ceai special de toamnă. De la ceaiuri calde și condimentate, la cele dulci și reconfortante, vei găsi cu siguranță rețete care să îți încânte simțurile și să îți încălzească sufletul în această perioadă magică a anului.

Vezi și: De ce râdem. Râsul îmbunătățește sistemul imunitar și scade riscul tensiunii arteriale. Ce rol și-a creat în întreaga lume

1. Ceai de toamnă cald și condimentat

Ingrediente:

- 1 baton de scorțișoară

- 3 căni de apă

- 3-4 cuișoare

- 3-4 feliuțe subțiri de ghimbir proaspăt

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă scorțișoara, cuișoarele și ghimbirul. Fierbe amestecul la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute pentru a permite aromelor să se amestece. Strecoară ceaiul în cești și adaugă miere sau sirop de arțar, dacă dorești să îl îndulcești.

2. Ceai de măr și caramel

Ingrediente:

- 2 pliculețe de ceai negru

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr mare, tăiat felii subțiri

- 2 lingurițe de caramel topit

- Scobitori, pentru decor

Preparare:

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adaugă feliile de măr în cești și toarnă ceaiul fierbinte peste măr. Adaugă câte o linguriță de caramel în fiecare ceașcă și amestecă ușor. Poți decora cu o bucată mică de măr înfiptă pe o scobitoare.

3. Ceai de dovleac condimentat (Spicy pumpkin tea)

Ingrediente:

- 1/2 cană de dovleac fiert și pasat

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 3 căni de apă fierbinte

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- O bucățică mică de vanilie (opțional)

- Miere sau îndulcitor după gust

Preparare:

Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Adaugă dovleacul pasat, scorțișoara și bucățica de vanilie în cești. Toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente și amestecă bine. Îndulcește cu miere sau alt îndulcitor, dacă este necesar.

4. Ciocolată caldă

Ingrediente:

- 2 căni de lapte (poate fi înlocuit cu lapte vegetal)

- 2 linguri de cacao pudră

- 2 lingurițe de zahăr brun

- O bucățică mică de vanilie

- O păstaie de scorțișoară (opțional)

- Puțină frișcă și bucățele mici de ciocolată pentru decor

Preparare:

Încălzește laptele într-un ibric la foc mic. Adaugă cacaoa, zahărul, vanilia și păstaia de scorțișoară. Amestecă bine, până când cacaoa și zahărul se dizolvă complet. Toarnă în cești și adaugă o linguriță de frișcă și câteva bucățele de ciocolată deasupra.

5. Ceai de portocală și vanilie

Ingrediente:

- Coaja subțire de la o portocală

- 2 pliculețe de ceai negru

- 3 căni de apă fierbinte

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Preparare:

Pregătește ceaiul negru în apă fierbinte. Adaugă coaja de portocală și vanilia în cești și toarnă ceaiul fierbinte peste ingrediente. Lasă ceaiul să se infuzeze câteva minute, apoi îndulcește după preferințe.

6. Ceai de măr și ghimbir

Ingrediente:

- 2 căni de apă

- 1 măr mare, tăiat în felii subțiri

- 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată felii subțiri

- 2 pliculețe de ceai negru sau de ghimbir

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă feliile de măr și ghimbir. Fierbe amestecul la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Îndepărtează ibricul de pe foc și strecoară lichidul în cești. Adaugă ceaiul pregătit în fiecare ceașcă și, dacă dorești, îndulcește-l.

7. Ceai de scorțișoară și mere caramelizate

Ingrediente:

- 2 pliculețe de ceai negru sau de rooibos

- 2 căni de apă fierbinte

- 1 măr, tăiat în felii subțiri

- 1 lingură de zahăr brun

- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

- Miere sau sirop de arțar (opțional)

Preparare:

Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Într-o tigaie, caramelizează zahărul, până când devine auriu. Adaugă feliile de măr și scorțișoara în tigaie și amestecă pentru a le acoperi cu caramel. Adaugă ceaiul pregătit în cești și pune bucățile de măr caramelizate deasupra. Dacă dorești, îndulcește ceaiul cu miere sau sirop de arțar.

8. Ceai de cireșe și vanilie

Ingrediente:

- 2 căni de apă

- 1/2 cană de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi

- 2 pliculețe de ceai negru sau de fructe

- O bucățică mică de vanilie sau puțin extract de vanilie

- Miere sau îndulcitor, după gust

Preparare:

Pune apa într-un ibric și adaugă cireșele. Fierbe amestecul la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute. Pregătește ceaiul în apă fierbinte. Îndepărtează ibricul de pe foc și strecoară lichidul în cești. Adaugă ceaiul pregătit în fiecare ceașcă și bucățica de vanilie. Dacă dorești, îndulcește cu miere sau alt îndulcitor.

Vezi și: Condimentele care ne mențin sănătoși. Ce se întâmplă dacă folosești condimente în bucătărie

Încheiem astfel această călătorie a aromelor toamnei, dar cu fiecare ceașcă de ceai rămânem legați de frumusețea acestui sezon. Așadar, să ne bucurăm de momentul prezent, în care ne lăsăm purtați de aromele magice ale toamnei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel