Fluctuațiile colesterolului cresc riscul de a dezvolta demență. Sănătatea cerebrală, afectată
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.
Persoanele care au tensiunea ridicată - adică cei cu pre-hipertensiune și hipertensiune - trebuie să evite anumite alimente și băuturi care pur și simplu le fac rău. Și a ta pentru că ele conțin prea multă...
Alimente și băuturi pe care cei cu tensiunea ridicată trebuie să le evite:
Sunt rapid de gătit și convenabile, dar periculoase pentru cei cu tensiune crescută. Asta pentru că au prea multă sare (sodiu). Ideea e că trebuie să evitați orice conține mai mult de 600 de mg (sau 0,6 g) de sare sau sodiu la 100 de g de produs. Supele la cutie, spre exemplu, conțin între 700 și 1.260 de miligrame de sare.
Aproape tot ce înseamnă chipsuri, crackers, biscuiților, sărățele și floricele de porumb sunt bogate în sodiu. De exemplu, o porție de 30 de grame de chipsuri simple de cartofi conține între 50-200 de miligrame de sare. Încercați nuci, semințe neprăjite, sau orice gustare conține mai puțin sodiu sau este fără sare. În plus, alegeți orice nu este prăjit și bogat în grăsimi saturate, pentru că și acestea cresc tensiunea.
Castraveciorii, gogoșari, gogonelele, morcovii, conopida, ciupercile și varza când sunt murate sunt delicioase, dar și periculoase. Tradițional, la români, rețeta spune că pui o lingură de sare la fiecare litru de apă, dar asta înseamnă de fapt mai multă sare decât ar trebui să consumi. Apoi, murăturile cumpărate de la magazin sunt și mai bogate în sare, având cel puțin 0,9 grame de sare la suta de grame de produs.
Poate nu vă pare că e sărată, dar de fapt are o cantitate considerabilă de sodiu în ea. O felie de pâine albă are între 80 și 230 de miligrame de sare.
Fie că e vorba de roșii conservate la cutie, de suc de roșii, de sos de soia, de sosuri de usturoi sau de dressing-uri pentru salate, toate conțin sare cât cuprinde. Spre exemplu, roșiile la cutie au cel puțin 600 de miligrame de sare la 100 de grame de produs. Există și variante cu mai puțină sare, dacă aveți răbdare să căutați. De asemenea, alegeți și în funcție de grăsimile saturate din conținut.
Carnea procesată (salamuri, cârnați, hor dog, șuncă, bacon, mici etc.) conține de obicei circa 750 de miligrame de sare la suta de grame de produs sau chiar mai mult.
Indiferent dacă este congelată sau cumpărată de la pizzeria favorită, probabil că are un conținut ridicat de sodiu. O felie de 150 de grame de pizza cu brânză congelată are între 370 și 730 de miligrame de sare. Plus grăsimi saturate.
Tensiunea arterială crește atunci când bei prea mult alcool. Bărbații ar trebui să rămână cu cel mult două pahare pe zi, indiferent dacă e vin, bere sau altceva. Iar femeile doar unul. Vinul roșu a fost legat de sănătatea inimii, dar ar trebuie totuși să nu consumi mai mult de un pahar.
Unele tipuri de brânză cumpărată de la magazin conțin cel puțin 2,2 grame de sare la 100 de grame de produs. La fel, iaurturile sana, kefirul sau, și mai sărat, ayranul (iaurtul turcesc). De aceea e bine să citești eticheta înainte de a cumpăra.
Aceasta este boala gravă pe care o poți dezvolta dacă nu îți ții colesterolul sub control.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Acesta este impactul pe care hipertensiunea arterială îl are asupra creierului. Detaliul s-a aflat abia acum.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Această decizie banală îți distruge inima. Duce la creșterea semnificativă a tensiunii arteriale.
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu este durerea în piept, dar e un mare semnal de alarmă
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.