Scandal la Baia Mare: pacientă suspectă de COVID-19, decedată după ce rudele au refuzat internarea

Angela Sabău |
Data publicării:
UPU SJU Baia Mare
UPU SJU Baia Mare

O femeie care a ajuns sâmbătă noaptea la UPU Baia Mare a murit după ce fiii ei au refuzat internarea femeii și au dus-o înapoi acasă. Asta, însă, nu înainte de a înjura și a încerca să agreseze personalul medical.

Femeia, de peste 60 de ani, a ajuns sâmbătă noaptea la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, cu sindrom respirator acut. Femeia era în stare gravă, iar medicii ua intervenit foarte repede procedurile, pentru a-i salva viața. Numai că, potrivit unor surse, fiii acesteia au fost nemulțumiți de felul în care au acționat medicii și nu au acceptat să o interneze. „Femeia era în stare foarte gravă, au încercat să o interneze, de fapt, chiar au internat-o pe Terapie Intensivă, dar familia nu a acceptat, au semnat și au vrut să o ducă acasă. Nemulțumiți, nu am înțeles de ce”, spune managerul spitalului, Vasile Pop.

Mai mult decât atât, fiii pacientei au devenit agresivi și au înjurat, au încercat să lovească un asistent, au fost atât de agresivi, încât serviciul de pază al spitalului nu a reușit să-i liniștească, astfel că a fost nevoie de intervenția Poliției și a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse, femeii i s-a făcut un test rapid și era suspectă de COVID-19. Cert este însă că femeia a decedat până a doua zi, după ce a ajuns acasă.

„Polițiștii băimăreni care au fost solicitați prin apelul de urgență 112 să intervină în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în cazul unui scandal provocat de mai multe persoane la secția UPU a Spitalului Județean Baia Mare, au reușit să aplaneze conflictul și au identificat patru persoane  recalcitrante, care au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991. De asemenea, o a cincea persoană a fost sancționată la Legea nr. 55 din 2020. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 4.000 de lei”, arată IPJ Maramureș.

De asemenea, s-a demarat o anchetă internă, pentru a afla ce a dus la nemulțumirea rudelor pacientei. „S-a declanșat o anchetă internă, condusă de directorul medical interimar al spitalului. Toți cei care au fost prezenți în seara respectivă vor da note informative despre ce s-a întâmplat, ca să vedem dacă oamenii și-au făcut treaba”, a mai spus Vasile Pop.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel