A apărut o versiune ”invizibilă” a tulpinii Omicron. Nu poate fi detectată cu ajutorul testelor PCR

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Experții au depistat o nouă versiune a tulpinii Omicron, una invizibilă susțin ei deoarece nu poate fi distinsă de alte variante cu ajutorul testelor PCR.

Experți susțin că au depistat o versiune ”invizibilă” a noii tulpini Omicron a infecției COVID, versiune care nu poate fi distinsă de alte variante cu ajutorul testelor RT-PCR. Aceștia susțin că noua tulpină are multe mutații în comun cu Omicron standard, însă îi lipsește o anumită modificare genetică ce ar trebui să permită testelor PCR de laborator să fie folosite ca mijloc pentru a găsi cazurile probabile, arată Antena 3.

Însă, varianta poate fi detectată drept COVID prin toate testele obișnuite, poate fi identificată ca variantă Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate de testele RT-PCR de rutină care dau rezultate mai rapide. Momentan, nu se știe dacă noua formă de Omicron se va răspândi la fel ca și varianta Omicron standard. Noua variantă ”invizibilă” a fost observată pentru prima dată printre genomurile virusului Covid trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada, dar este posibil ca aceasta să se fi răspândit deja la scară mai largă. Dintre cele șapte cazuri identificate până în prezent, niciunul nu se află în Marea Britanie.

Medicul infecționist Adrian Marinescu a afirmat, într-un interviu pentru DC News, că ”Omicron ar putea să reprezinte acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim”. Întrebat ce îndemn are pentru români înainte de sărbători, medicul Adrian Marinescu a răspuns: 

”Să rămână calmi și echilibrați, poate mai mult decât până acum pentru că pandemia, chiar dacă nu s-a încheiat, va ajunge și în punctul în care vom vorbi de conviețuire. Eu cred că anul 2022 va fi un an mai bun apropo de această cale de mijloc, între viața noastră de zi cu zi și pandemie și că poate varianta Omicron să reprezinte chiar acea variantă virală care să ne ajute să conviețuim. Exact ceea ce spuneam mai devreme, și atunci iarăși vom intra într-o normalitate de pandemie, cred că vom încerca să avem un fel de pseudo-normalitate în așa fel încât lucrurile să meargă mai departe”.

Tot luni, 6 decembrie, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat, la un post TV, că ”prima problemă a Omicron este transmisibilitatea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel