A crezut că are nasul înfundat de la răceală, dar are cancer: Acum nu știm cât mai are de trăit. Tumoarea a crescut până când i-a ieșit pe nas, era ca un cârnat

A crezut că are nasul înfundat de la răceală, dar are cancer - Foto: Freepick
A crezut că are nasul înfundat de la răceală, dar are cancer - Foto: Freepick

"Credeam că are nasul înfundat, iar acum nu știu câte zile va mai trăi". Povestea femeii care a crezut că e răcită, dar de fapt avea cancer. Soțul său a povestit totul.

În 2021, Katie Froggatt, mamă a unui copil și soție, a crezut că a are o răceală de vară, după ce a avut ca principal simptom nasul înfundat. Însă, dar s-a dovedit a fi cancer și, în ciuda unei intervenții chirurgicale, acesta s-a extins.

Soțul ei a povestit cum Katie părea să se lupte cu un nas înfundat, care s-a dovedit a fi un cancer în fază terminală, iar familia speră acum ca aceasta să trăiască până la împlinirea a 40 de ani.

Spre groaza ei și a soțului Steven, un neg începuse să se formeze în nasul ei. Aceasta s-a agravat până la punctul în care "îi ieșea din nas, ca un cârnat din nară".

Diagnosticul grav de care mulți pacienți află la ORL sau la un simplu RMN. Mihalea: Descoperă întâmplător. 50% dintre ei mor

Cum știi dacă ai anevrism cerebral. Semnul dat de durerea de CAP sau cefalee. La ce vârstă trebuie să-ți faci primul TEST: Hemoragie! Pacientul moare înainte să ajungă la spital

Cuplul a descoperit că Katie avea o tumoare agresivă, ceea ce a dus la o operație îngrozitoare în încercarea de a o ajuta să supraviețuiască.

Dar, în ciuda faptului că chirurgii i-au îndepărtat întregul nas, Katie a fost anunțată că nu mai are mult timp de trăit alături de familia ei și de micuța Myla.

"A fost în august 2021, am avut o mică răceală în casă, dar după aceea, Katie a început să se lupte cu adevărat să respire pe nas. A rămas înfundată și a devenit din ce în ce mai rău", a declarat soțul Steven pentru Manchester Evening News.

"A fost diagnosticată greșit - medicii au crezut că este vorba de sinuzită și i s-au prescris medicamente pentru asta. Nimic nu s-a îmbunătățit, așa că am mers la privat, respirația lui Katie s-a înrăutățit până la punctul în care nu mai putea respira deloc", a mai spus soțul ei.

Un medic privat a crezut că este vorba de polipi, dar problema a continuat să crească.

Tumoarea a revenit la o săptămână de la operație și i-ar fi luat ochiul

 

"Această tumoare a continuat să crească până când i-a ieșit pe nas, era ca și cum un cârnat îi ieșea pe nară, chiar peste buza superioară", a continuat Steven.

Cuplul a decis să meargă la Urgențe, deoarece Katie continua să se chinuie să respire. Datorită unor asistente, cuplul a fost sfătuit să se îndrepte spre spitalul pentru investigații privind suspiciunea de cancer.

Katie a suferit două operații și a început să se vorbească despre o posibilă extirpare a nasului în cadrul unei proceduri complexe pentru a încerca să îndepărteze definitiv tumoarea.

"Nu știam dacă se va trezi cu un nas sau nu", a spus Steven.

"Putem trăi 147 de ani!". Psiholog, dezvăluire incredibilă despre acest SECRET: Tata a mai trăit 9 ani după asta! De aici se nasc BOLILE. Povestea Părintelui care a crezut mai mult în Biblie

A început un proces brutal de reconstrucție a nasului ei, iar medicii au luat piele de la încheieturile lui Katie, vene de la brațul ei pentru ca sângele să ajungă la pielea din jurul noului nas și au luat un os de la coasta ei pentru a crea noua structură.

Operația a lăsat leziuni nervoase la nivelul feței, ceea ce a dus la lăsarea feței sale încovoiate o mare parte din an, până când și-a recăpătat simțurile. A urmat apoi o radioterapie istovitoare.

Viitorul părea mai luminos în septembrie 2022, dar la doar câteva zile după ce cuplul s-a întors de la nunta unui prieten din Franța, unde Katie s-a bucurat de prima ei noapte în oraș după luni de zile, în calitate de domnișoară de onoare, s-au confruntat cu un șoc teribil.

Nasul lui Katie a început să sângereze din nou și s-a descoperit că, în ciuda tuturor intervențiilor chirurgicale invazive, tumora revenise.

Acea tumoare a fost îndepărtată, dar, din nou, o alta crescuse în câteva zile în nasul lui Katie. Katie a fost supusă unei intervenții chirurgicale rapide, reușind să facă încă o intervenție pe 23 decembrie, în timpul primului val de greve ale asistentelor medicale. Personalul NHS a declarat că, dacă nu ar fi ajuns în sala de operație până în ianuarie, tumora i-ar fi luat ochiul.

După ce a sperat la o reconstrucție a nasului după prima operație, de data aceasta, chirurgii au fost nevoiți să îndepărteze întregul nas al lui Katie.

"A fost foarte înfiorător, i-au îndepărtat tot nasul. Au fost daune extinse, Katie a avut nevoie de o grefă de piele, tot ochiul ei este încă un dezastru", a continuat Steven.

Cancerul s-a deplasat la plămâni: "Îmi lăcrimează ochii de teamă că o voi pierde"

Marea greșeală a părinților care transformă copilul într-un depresiv. Leca: Te vei umple de tristețe. Nu o să găsești niciodată!

În mod tragic, încă o veste proastă a venit în momentul în care familia din Southport a sărbătorit Anul Nou. Cancerul se deplasase la plămânul lui Katie și era acum în stadiul patru.

Îndepărtarea plămânului i-ar fi ruinat calitatea vieții, a spus Steven.

El a adăugat că se crede că speranța de viață pentru un cancer de această natură este de "un an sau doi", dar când au fost întrebați de specialiști dacă vor să afle cât timp îi mai rămâne lui Katie, au decis să nu facă acest lucru.

Acum, familia caută tratamente alternative într-o încercare disperată de a-i oferi lui Katie o speranță de viață cât mai lungă, dar acestea pot costa peste 1.000 de lire sterline pe săptămână, a spus Steven.

Familia strânge bani, deoarece Katie este "disperată să vadă 40 de ani" și să fie cât mai mult timp în viață pentru fiica de doi ani a cuplului, Myla.

Katie face radioterapie intensivă și imunoterapie în timp ce așteaptă o proteză nazală.

"Fetița noastră crede că mama își repară nasul, a fost o fetiță foarte cuminte. Suntem foarte pozitivi și întotdeauna am fost. Mi-ar plăcea să planific o viață mai bună pentru noi, dar nici măcar nu mă pot gândi la viitor în acest moment. Îmi lăcrimează ochii de teamă că o voi pierde și mă gândesc că voi fi un tată singur, este înfricoșător. Dar apoi am decis să-mi schimb modul de gândire. Nu mă pot abține și nu pot lăsa anxietatea să preia controlul", a explicat Steven.

Steven spune că familia sărbătorește "timpul pe care îl au acum" după 14 ani de cuplu: "Tot ce pot face pentru a o sprijini pe Katie și pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții cât mai mult timp posibil, voi face".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel