A fost inaugurat noul Centru de Cardiologie al Spitalului Clinic "Prof. Dr. Theodor Burghele". Investiție de 150.000 de euro, din fonduri private

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
a fost inaugurat noul centru. FOTO Spitalul Burghele
a fost inaugurat noul centru. FOTO Spitalul Burghele

Investiție de 150.00 de euro, din fonduri private, pentru un centru de cardiologie modern.

Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” are, începând de astăzi, un Centru de Cardiologie modern, care dispune de toate dotările necesare pentru a asigura activitățile ambulatorii de specialitate la un înalt nivel, și în condiții de deplină siguranță pentru pacienți.

Valoarea totală a investiției realizate depășește 150.000 de euro, fondurile fiind asigurate aproape integral din contribuții private ale sponsorilor, în principal companii cu acționariat din Turcia, potrivit unui comunicat de presă.

”Cel mai mare contributor a fost Synergy, o importantă companie de construcții care, pe lângă faptul că a finanțat proiectul cu aproximativ 75.000 euro, a pus la dispoziție echipa de proiect și a asigurat o mare parte a materialelor de construcții, in valoare de aprox 25.000 euro.

Ideea realizării unui Centru de Cardiologie separat, în curtea Spitalului Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele”, a apărut în perioada stării de alertă generate de pandemia COVID-19, când restricțiile impuse au îngreunat accesul pacienților la servicii medicale.

2. -imagine fara descriere- (foto-1_92776900.jpg)

Astfel, începând cu anul 2020, activitatea medicală a fost axată preponderent pe zona serviciilor de ambulatoriu, însă infrastructura existentă nu permitea desfășurarea acestor activități într-un mod coerent, cu circuite separate.

Pentru a rezolva această problemă specifică, conducerea unității sanitare a luat decizia lansării unui proiect de concentrare a activităților ambulatorii pentru cardiologie într-o nouă locație, care să permită realizarea investigațiilor într-un circuit complet separat de cel al spitalului.

4. -imagine fara descriere- (foto-3_99710500.jpg)

 

Așa a apărut ideea Centrului ambulatoriu de Cardiologie, proiect pe care a fost desemnată să îl coordoneze doamna Dr. Turkes Ablachim, inclusiv în ceea ce privește atragerea fondurilor necesare, în condițiile în care posibilitățile financiare ale unității sanitare erau limitate.

Concret, în curtea spitalului exista o clădire care stătea neutilizată, starea sa generală lăsând mult de dorit. Sprijinul susținut primit din partea sponsorilor privați - în majoritate oameni de afaceri de origine turcă - a permis transformarea radicală a spațiului existent într-un Centru medical perfect funcțional, care a început deja să trateze pacienții cu afecțiuni cardiovasculare.

Practic, tot interiorul clădirii a fost curățat 'la roșu'. Au fost instalate circuite electrice noi, special gândite pentru clinică, a fost montat un sistem modern de climatizare, au fost înlocuite instalațiile sanitare ș.a.m.d. S-au montat uși speciale, ignifuge, la standardele impuse de spitalele moderne, care să permită trecerea tărgilor, scaunelor cu rotile și a paturilor.

Pe podea, a fost aplicat un linoleum special, antibacterian, iar pe pereți tapet PVC. Clădirea, în sine, are un aspect plăcut din punct de vedere estetic, dar este bine gândită și din punct de vedere funcțional. Toate cabinetele sunt luminoase și aerisite permanent, iar aparatura este de ultimă generație.

3. -imagine fara descriere- (foto-2_96612900.jpg)

Clădirea beneficiază de grupuri sanitare noi, iar intrările ambulatoriului sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Centrul de Cardiologie dispune de cabinete medicale de consultații, sală pentru testarea de efort, cabinete de ecografie cardiacă, cabinet pentru ecografie cardiacă transesofagiană, absolut tot ceea ce este necesar pentru a oferi medicului o imagine clară asupra situației cardiovasculare a unei persoane.

Pacienții sunt întâmpinați de personal specializat în zona de recepție, conform listelor de programare, iar formele de înregistrare se completează într-un cabinet de registratură medicală dedicat. După acești pași preliminari, pacienții sunt îndrumați către serviciul solicitat.

Astfel, este optimizat timpul petrecut în centru și este asigurată eficiența serviciilor oferite pacienților programați pentru consultații. Toate investigațiile pot fi efectuate într-o singură zi, în urma unei evaluări inițiale, iar pacientul primește concluziile medicale și planul de tratament pe loc. 5. -imagine fara descriere- (foto-4_33933000.jpg)

Organizarea Centrului este realizată după cele mai avansate standarde internaționale, ambiția fiind de a demonstra că o unitate publică poate oferi servicii medicale excepționale pe baza biletelor de trimitere de la medicii de familie sau de la specialiști.

Centrul de Cardiologie al Spitalului Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” își propune să fie un deschizător de drum și în domeniul cardio-oncologiei, în România, această specialitate medicală fiind la început chiar și pe plan mondial.

Detectarea precoce a toxicității cardiace este de mare importanță în managementul tratamentului oncologic, permițând evitarea unor complicații cardiovasculare fatale, precum și ajustarea dozelor de citostatice la pacienții vulnerabili, în funcție de specificul fiecărei persoane.

În cadrul Centrului de Cardiologie se realizează

- Bilanțul cardiovascular pentru pacienții cu hipertensiune, aritmii, insuficiență cardiacă, boală cardiacă ischemică (consultații, EKG, monitorizări ambulatorii ale tensiunii arteriale și de EKG, ecografie cardiacă transtoracică și transesofagiană 2D și 3D, test de efort, măsurarea vitezei undei de puls);

- Bilanțul cardiovascular pentru pacienții cu tratamente oncologice care trebuie supravegheați pentru toxicitatea cardiacă a citostaticelor: pe tot parcursul chimioterapiei se realizează evaluarea ecografică cu tehnici speciale - 3D şi de deformare miocardică - conform ghidurilor internaționale.

În Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Th. Burghele” există o secție de Oncologie, dar Centrul de Cardiologie are deja stabilite parteneriate și cu alte secții de Oncologie și Hematologie din București (cele din cadrul spitalelor Filantropia, Colentina și Cantacuzino).

Potrivit estimărilor, odată cu deschiderea Centrului de Cardiologie, numărul pacienților care vor beneficia de servicii medicale va depasi 10.000 pe an”, se mai arată în comunicatul de presă.

Pacienții se pot prezenta la Centrul de Cardiologie ”Theodor Burghele” cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist,și după o programare prealabilă la numerele de telefon 0787 600 300 sau 021 410 69 10/interior 260, ori printr-un mesaj e-mail transmis la adresa [email protected].

Vezi și: Trei SEMNE importante ale unui AVC. Cum recunoști un accident vascular cerebral: Ne pot SALVA viața. Se acționează rapid, în primele 4 ore și jumătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel