A murit după ce s-a vindecat de COVID-19: cum explică medicii

Adisa Codruț |
Data publicării:

O femei de 60 de ani a murit, după ce s-a vindecat de COVID-19. Medicii explică de ce s-a întâmplat asta.

Femeia de 60 de ani era angajată a Direcției de Asistență Socială Arad și s-a îmbolnăvit de COVID-19, în urmă cu aproximativ o lună. Femeia a urmat protocolul, s-a izolat la domiciliu și a început tratamentul, așa cum i-a indicat medicul de familie. Pentru că tratamentul nu a fost eficient, iar starea ei s-a înrăutățit, femeia a sunat la 112 și a cerut ajutor, după car ea fost internată la spital. 
Din păcate, virusul i-a afectat extrem de tare plămânii, iar în spital, a ajuns pe o secţie de terapie intensivă, unde medicii i-au administrat cel mai puternic tratament împotriva COVID.
După două săptămâni, testul pentru COVID-19 a fost negativ, dar starea ei de sănătate nu s-a mai îmbunătățit. 
Astfel, deși nu mai avea virusul, plămânii au fost atât de afectați, încât nu s-au mai putut reface. 
Femeia a rămas în continuare internată în spital şi după ce a scăpat de COVID, notează Antena 3.
Luni dimineaţa, femeia a intrat în stop cardio-respirator şi, în ciuda tuturor eforturilor medicilor de la Terapie Intensivă, femeia a decedat.
“Vestea pe care am primit-o în această dimineață ne-a întristat și ne este tare greu să o acceptăm, colega noastră Elena Benko s-a stins, lăsând în urmă durere si tristeţe.
Cu greu ne găsim cuvintele în aceste momente în care știm că un om minunat, o colegă pe care te puteai baza întotdeauna nu mai este și nu va mai fi niciodată. Drum lin către stele, dragă Elena! Colectivul Direcției de Asistență Socială Arad este alături de familia îndoliată căreia îi transmite sincere condoleanțe!”
– a scris, luni dimineață, pe Facebook, directorul DGASPC Arad, Oana Pârvulescu.
Drama prin care a trecut Elena nu este unică. În urmă cu doar două săptămâni o colegă de-a ei a avut aceeaşi soartă. În decurs de doar două săptămâni, aceasta şi alţi patru membri ai familiei au murit, infectaţi cu SARS-Cov-2.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel