A treia doză de vaccin anti-COVID te protejează de Omicron în proporție de 60%

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, joi, 20 ianuarie, într-o conferință de presă, că vaccinul anti-COVID - toate cele trei doze - protejează de Omicron în proporție de 60%.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a vorbit joi, 20 ianuarie, într-o conferință de presă, despre protecția pe care o oferă vaccinurile anti-COVID în fața tulpinii Omicron.

”După o primă schemă de vaccinare, protecţia faţă de infecţie limitată, este considerabil scăzută, însă se menţine o protecţie faţă de spitalizări şi faţă de riscul de deces. Această protecţie este în momentul de faţă considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster. Practic, studiile publicate recent ne arată că protecţia unei prime scheme de vaccinare faţă de infecţie, inclusiv infecţia asimptomatică, este de circa 30% iar protecţia după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% faţă de riscul de spitalizare şi decese. Aici vorbim de varianta Omicron.

După administrarea dozei booster, protecţia faţă de infecţie creşte la 60% iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90% în primele două luni de la administrarea dozei de booster şi are o tendinţă uşoară de scădere după trei luni de la administrarea dozei de booster”, a detaliat medicul Valeriu Gheorghiță.

Oficialii au anunțat joi, 20 ianuarie, că sunt 19.015 de noi cazuri COVID.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  43 decese, dintre care 4 anterioare”, se arată într-o informare.

Autoritățile anunță miercuri, 19 ianuarie, 16.610 de noi îmbolnăviri COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  58 decese, dintre care 2 anterioare”, se arată într-o informare oficială.

Autoritățile au raportat marți, 18 ianuarie, aproape 17.000 de noi infecții cu COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare”, se arată într-o informare.

De 17 ianuarie, Blue Monday, considerată cea mai tristă zi a anului, oficialii au anunțat puțin peste 8.000 de noi infectări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel