Abdomen plat: ce să faci ca să vezi rezultate rapide

Un abdomen plat nu se obține peste noapte. Cu disciplină, regim alimentar și sport poți ajunge la rezultate rapide. 

Atunci când vorbim de un abdomen frumos și plat, cea mai importantă este alimentația.

Medicul dietetician Lena Beal oferă câteva sfaturi:

1. Mănâncă alimente bogate în fibre - fructe, legume, fasole și cereale integrale. Încorporează probiotice în dieta ta - iaurt, chefir, brânzeturi care conțin bifidobacterii și lactobacili, varză murată.

2. Fii atent la ce bei - băuturile carbogazoase pot produce gaze. ”Când aveți dubii, beți apă”, spune medicul Lena Beal.

3. Mănâncă grăsimi sănătoase – pește (acizi grași omega-3), nuci, uleiuri de măsline și canola și avocado. ”Nu numai că îmbunătățesc nivelul colesterolului din sânge, ceea ce vă poate reduce riscul de boli de inimă, dar vă poate ajuta să țineți sub control nivelul zahărului din sânge”, subliniază dr Beal.

4. Limitează aportul de sare - excesul de sare favorizează retenția de apă, ceea ce duce la balonare.

5. Las-o ușor cu zahărul rafinat – prea mult de zahăr poate duce la creșterea în greutate, sănătate intestinală slabă, inflamație și fluctuații ale zahărului din sânge. Redu produsele de patiserie din comerț - prăjituri, plăcinte, sifon.

Nu uita să te hidratezi! 

 

Ceai verde

Acest antioxidant puternic nu se va limita la tratarea excesului de grăsime, deoarece este, de asemenea, excelent împotriva balonării și a retenției de apă.

Apă

Desigur, pierderea în greutate înseamnă o hidratare suficientă. Și acesta nu este singurul argument în favoarea sa, deoarece apa potabilă este esențială pentru stimularea metabolismului și pentru a ajuta la eliminarea toxinelor care se pot acumula acolo.

Ce exerciții sunt recomandate pentru un abdomen plat

 

1. Crunch combinat 

Acest exercițiu este eficient deoarece antrenează abdomenul superior și inferior.

Începe prin a te întinde pe spate, extinde picioarele și ridică brațele. La un unghi de 45 de grade, ridică picioarele de pe sol și contractă mușchii abdominali, efectuând 10 repetări. Când ai terminat, coboară picioarele și brațele, menținându-le drepte. 

2. Planșa stând pe coate 

Acest exercițiu solicitant este excelent pentru a-ți întări tot absomenul. Așază-li coatele pe podea, sprijinindu-te pe antebrațe, astfel încât brațele să fie la un unghi de 90 de grade. Apoi, după ce ai ridicat fesele, contractă-ți abdomenul, ținând această poziție câteva secunde. Repetă acest excercițiu de 20 de ori.

3. Roll-up 

În plus față de întărirea abdomenului, roll-up-urile îmbunătățesc flexibilitatea coloanei vertebrale. Vei începe prin a te întinde pe spate, cu brațele și picioarele drepte. Cu brațele drepte ridică-te ușor, contractându-ți abdomenul, până îți atingi picioarele cu mâinile. După aceea, vei reveni încet într-o poziție culcată. Repetă această mișcare de 10 ori. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel