Abdomen PLAT în doar 30 de zile! 8 trucuri SIMPLE și EFICIENTE

Deși poate fi jenantă din punct de vedere estetic, grăsimea abdominală poate avea în timp un impact direct asupra sănătății. Cel mai bun lucru de făcut, deci, este să acționezi, schimbându-ți rutina zilnică. Pentru a face acest lucru, se recomandă o dietă combinată cu exerciții fizice. Iată o selecție de opt antrenamente pentru un abdomen plat, cu rezultate vizibile după doar o lună.

Puțini oameni sunt seduși de ideea de a face mișcare, pentru un adomen plat. Unii sunt chiar gata să recurgă la tehnici precum liposucția pentru a pune capăt colăceilor de pe burtă. Dar, în cea mai mare parte, nu ai nevoie de o astfel de soluție drastică atunci când este posibil să pierzi grăsimea abdominală prin exerciții fizice.

Pe lângă faptul că îți poți efectua exercițiile acasă, acestea nu vor dura mult timp și te pot salva de la mersul la sală. Durează doar 10 minute pe zi, astfel încât la sfârșitul unei luni, vei vedea rezultate mulțumitoare. 

1. Crunch combinat

1. -imagine fara descriere- (crunch-combinat_97624400.png)

Acest exercițiu este eficient deoarece antrenează abdomenul superior și inferior.

Începe prin a te întinde pe spate, extinde picioarele și ridică brațele. La un unghi de 45 de grade, ridică picioarele de pe sol și contractă mușchii abdominali, efectuând 10 repetări. Când ai terminat, coboară picioarele și brațele, menținându-le drepte. 

2. Crunch clasic

1. -imagine fara descriere- (crunch-clasic_99677400.png)

Acest exercițiu tradițional clasic este recunoscut pentru eficiența sa. Pentru a începe, așază-te cu fața în sus pe saltea, cu genunchii îndoiți. Apoi pune-ți mâinile în spatele capului și contractă mușchii abdominali în timp ce îți ridici umerii. Repetă mișcarea de 15 ori înainte de a lua o pauză. 

3. Planșa stând pe coate

1. -imagine fara descriere- (plansa_15159000.png)

Acest exercițiu solicitant este excelent pentru a-ți întări tot absomenul. Așază-li coatele pe podea, sprijinindu-te pe antebrațe, astfel încât brațele să fie la un unghi de 90 de grade. Apoi, după ce ai ridicat fesele, contractă-ți abdomenul, ținând această poziție câteva secunde. Repetă acest excercițiu de 20 de ori.

4. Scândurica 

Aici, aproape întregul corp este pus la încercare deoarece abdomenul, brațele, gluteii, umerii și picioarele vor fi solicitate. 

Mai întâi, pune antebrațele pe sol și apoi flexează genunchiul spre talie. Stai în această poziție câteva secunde. În cele din urmă, trage piciorul înapoi și repetă exercițiul de 15 ori. 

5. Poziția bărcii navasana 

1. -imagine fara descriere- (abdomen_66056900.png)

Picioarele, lombarii și mușchii abdominali vor fi întăriți prin această postură. Mai întâi, așază-te cu genunchii îndoiți și tălpile picioarelor pe podea. Extinde ușor picioarele până le ridici de pe sol. În același timp, extinde brațele în față. Stai în această poziție timp de 30 de secunde sau chiar 1 minut.

6. Roll-up

1. -imagine fara descriere- (roll-up_21653500.png)

În plus față de întărirea abdomenului, roll-up-urile îmbunătățesc flexibilitatea coloanei vertebrale. Vei începe prin a te întinde pe spate, cu brațele și picioarele drepte. Cu brațele drepte ridică-te ușor, contractându-ți abdomenul, până îți atingi picioarele cu mâinile. După aceea, vei reveni încet într-o poziție culcată. Repetă această mișcare de 10 ori. 

7. Poziția alpinistului 

1. -imagine fara descriere- (pozitia-alpinistului_05827800.png)

Acest exercițiu de mare intensitate crește ritmul cardiac și face parte din posturile avansate.

Culcă-te pe podea ca și când te pregătești de un sprint. Prin urmare, stai cu vârful picioarelor și palmele mâinilor pe pământ, menținându-le paralele cu lățimea umerilor. Apoi, adu unul dintre genunchi la piept cât poți de repede. Repetă același lucru cu celălalt genunchi. Fă acest exercițiu de 15 ori. 

8. Exercițiu tip-parbriz

1. -imagine fara descriere- (t_13753700.png)

După ce ai făcut majoritatea exercițiilor de mai sus, fă acest exercițiu la sfârșit, deoarece îți tonifiază întregul corp, inclusiv coapsele.

Întinde-te pe spate, lipește picioarele unul de altul în timp ce le ții ridicate și întinde brațele pentru a forma un T. Înclină-și picioarele lateral. Această postură trebuie repetată de 10 ori. 

Pe lângă mișcare, este foarte important să ai o dietă echilibrată, bazată pe alimente sănătoase și ușoare.

Iată 6 recomandări de la Isabelle-Dominique Kroeh, expert în sănătate și instructor de fitness:

1. Ceai verde

Acest antioxidant puternic nu se va limita la tratarea excesului de grăsime, deoarece este, de asemenea, excelent împotriva balonării și a retenției de apă.

2. Ulei de cocos

Datorită capacității sale de a vă crește consumul de energie, uleiul de cocos este un real arzător de grăsimi. În plus, este o alternativă excelentă la unt sau alte grăsimi calorice. 

3. Legume

Cu un conținut scăzut de calorii, consumă legume fără moderație, deoarece acestea ajută la prevenirea problemelor de sănătate, oferind, în același timp, organismului micronutrienți benefici pentru buna funcționare a acestuia.

4. Fructe

În procesul de ardere a grăsimilor, fructele au un rol major, deoarece ajută organismul să dizolve substanțele nutritive.

5. Apă

Desigur, pierderea în greutate înseamnă o hidratare suficientă. Și acesta nu este singurul argument în favoarea sa, deoarece apa potabilă este esențială pentru stimularea metabolismului și pentru a ajuta la eliminarea toxinelor care se pot acumula acolo.

6. Iaurt

Pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor, iaurtul are o sursă neprețuită de carbohidrați. Optează pentru iaurt grecesc care are mult mai multe proteine ​​decât iaurtul tradițional și preferă unul care are puține zaharuri adăugate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel