Acad Irinel Popescu: Rata de infecție COVID-19 la cei cu transplant hepatic e mai mică decât la populația generală

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Transplant FOTO:pexels.com
Transplant FOTO:pexels.com

Oamenii care au efectuat un transplant hepatic au o rată de infecție cu COVID-19 mai mică decât cea existentă la populația generală, susține academicianul Irinel Popescu în emisiunea Academia de Sănătate.

În ediția din această săptămână a emisiunii Academia de Sănătate, academicianul Irinel Popescu a subliniat că pacienții cu transplant hepatic din România, deși sunt o categorie cu risc de infectare cu COVID-19, și-au luat măsuri de protecție foarte bune încât rata de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul acestora este mică.

”Ei sunt o categorie, din start, de pacienți imunodeprimați pentru că iau toată viața medicație imunosupresivă ca să păstreze organul. Pentru că știau acest lucru, probabil și măsurile de protecție pe care le-au luat au fost atât de bune încât pot să spun, până la această dată, că rata de infecție la acești pacienți e mai mică decât la populația generală. Așa că o categorie care e clar definită ca vulnerabilă, dar care conștientizează acest lucru și ia măsurile necesare, iată că se poate proteja”, a declarat acad Irinel Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel