EXCLUSIV Prof dr Nastasia Belc: nimeni nu spune să nu mâncăm un hamburger, dar nu în fiecare zi
Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a declarat că oamenii trebuie să să știe că ar fi bine să mănânce...
”Dacă eu mănânc numai hamburgeri o să am multe proteine, minerale și atât. Nu am vitamine care să mă protejeze într-un fel, nu am compuși bioactivi care sunt, de obicei, antioxidanți care știm că ne protejează împotriva stresului oxidativ, deci nu avem niște biomolecule care sunt în cantitate foarte mică, dar foarte importante pentru organismul nostru”, afirmă prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare.
Aceasta a fost invitata profesorului Irinel Popescu la ediția de luni, 20 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate.
Profesoara Nastasia Belc spune că la fast food se găsesc și salate și ar fi bine ca oamenii să aibă o alimentație variată, nu să consume zilnic alimente supraprocesate.
”Nimeni nu spune să nu mâncăm un hamburger, dar nu în fiecare zi. Dacă mâncăm o dată la o lună sau la câteva luni nu este nicio problemă. Problema este că avem o alimentație variată. (....) că dacă-mi fac acasă cartofi prăjiți în fiecare zi iar nu-i bine. Problema este să am o educație alimentară și să gândesc că organismul meu are nevoie de multe lucruri. Sigur, omul care nu este în domeniu nu are cum să știe de ce are nevoie, dar ce trebuie să știe el e că trebuie să mănânce variat; trebuie să aibă și legume, și fructe; un pic de carne - 70 de grame și dacă 2-3 zile nu mănâncă carne pe săptămână nu e nicio problemă; poate să aibă proteine de bună calitate și din alte surse”.
-
De ce apare, de fapt, intoleranța la gluten? Nu e vina glutenului27.10.2025, 19:58
-
-
-
-
Suplimentul care combate anemia fără efecte digestive neplăcute27.10.2025, 15:42
Boala Alzheimer: diagnostic și tratament. Dr. Dafin Mureșanu, la Academia de Sănătate
Cancerul de sân, diagnostic și tratament. Dr. Cătălin Jianu, la Academia de Sănătate
Dr. Cătălin Jianu, medic primar în chirurgie generală, vine la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
Bolile inflamatorii intestinale. Dr. Răzvan Iacob, la Academia de Sănătate
Dr. Răzvan Iacob este invitatul zilei la Academia de Sănătate.
Cum poți preveni depresia. Dr. Eduard Petru Moțoescu: Impunem niște limite
Prof. univ. dr. Adela Magdalena Ciobanu, la Academia de Sănătate
Prof. Univ. dr. Adela Magdalena Ciobanu, medic primar psihiatru vine la Academia de Sănătate.
Cefaleea, o problemă globală de sănătate. Peste un miliard de oameni suferă de migrenă
Tratamentul care vindecă boala Parkinson. Vlad Ciurea: Faceți ASTA la primul simptom. Se oprește tremorul!
Telechirurgia de la proiect militar la revoluție medicală în era conectivității globale. Dr. Mugurel Bosînceanu: E necesară o întreagă echipă
Eficiența vaccinului antigripal, oscilantă. Prof. dr. Emilian Popovici: Acoperire destul de modestă
Vaccinul gripal, esențial în prevenirea bolii, nu reușește să ofere protecție constantă.
Cum se pune diagnosticul de depresie. Dr. Eduard Petru Moțoescu: 9 criterii ușor de recunoscut. Criteriul temporal este foarte important
Dezinformare medicală în online. Monica Cercelescu, la Academia de Sănătate
Alergii și cancer de piele. Prof. dr. Olga Simionescu, la Academia de Sănătate
Postul, exercițiu ascetic pentru suflet, nu doar dietă. Părintele Luca: E recomandat și de nutriționiști
Astmul: cauze, riscuri și soluții. Prof. dr. Florin Mihălțan, la Academia de Sănătate
Asta e cauza care provoacă Alzheimer. Vlad Ciurea: Din cinci persoane care merg pe stradă, trei fac Alzheimer
Medicul Vlad Ciurea a rupt tăcerea despre cauzele care duc la apariția bolii Alzheimer.
Miopia nu se operează! Monica Pop avertizează: Nu merită riscul, doar ca să scapi de ochelari
Boli neurovasculare, AVC, anevrism: diagnostic și tratament. Dr. Corneliu Toader, la Academia de Sănătate
Dr. Corneliu Toader ne vorbește despre chirurgia neurovasculară, la Academia de Sănătate.
Cancerul scuamo-celular al esofagului, în creștere. Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu: Factori de mediu, obiceiuri alimentare
Acest tip de cancer este într-o continuă creștere. Un produs din gospodărie, folosit frecvent, îl poate provoca.
