Acnee la adulți, ce probleme de sănătate ascunde

Dana Lascu |
Data publicării:

Acneea la adulți, ce probleme de sănătate ascunde: Acneea este adesea privită ca fiind o aecțiune a tinerilor și adolescenților – a fiind un simptom al tranziției de la copilărie la maturitate. Doar că, acnee au și adulții. Iată ce probleme de sănătate ascunde: 

Acneea la adulți. Adesea privită ca fiind o aecțiune a tinerilor și adolescenților – a fiind un simptom al tranziției de la copilărie la maturitate – acneea e o afecțiune de care pot suferi și adulții.

Specialiștii de la Academia Americană de Dermatologie spun că ea poate să apară și la 30, 40 chiar și după 50 de ani, conform medicinenet.com.

Ce probleme de sănătate poate ascunde

Iată ce poate declanșa acneea la adulți:

- Nivelurile fluctuante de hormoni din timpul perioadei menstruale, în timpul sarcinii, peri-menopauzei și menopauzei și după începerea sau atunci când sunt întrerupte anticoncepționalele;

- Stresul. Corpurile noastre produc mai mulți hormoni androgeni atunci când suntem stresați. Androgenii stimulează glandele și foliculii de păr;

- Istoricul familial de acnee;

- Efectele secundare ale unor produse destinate părului sau pielii;

- Efectele secundare ale unor anumite medicamente.

Consultați un medic dermatolog pentru a stabili exact cauza ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel